23948sdkhjf

LO tar ut 23.000 hvis det blir streik, YS tar ut 1500

Om meklingen ikke gir enighet, kan det bli streik fra søndag.

TAS UT FØRST: LO offentliggjorde tirsdag klokka 16 hvem som vil bli tatt ut i streik først dersom den kommende meklingen ikke fører fram.

LO vil ta ut 22.947 medlemmer i streik dersom meklingen ikke gir resultater. 

– Vi har alltid som mål å bli enige, men er godt forberedt på streik, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Ved en eventuell konflikt varsler LO at organisasjonen vil ta ut et bredt spekter av bransjer over store deler av landet. Ansatte i en rekke firma innen blant annat transport, logistikk, bygg og anlegg er blant de som kan bli tatt ut i streik.

Lista over bedrifter der LO kan komme til å ta ut medlemmer i streik, finner du her.

YS tar på sin side ut nesten 1500 av sine medlemmer hvis meklingen bryter sammen, melder NTB.

YS har totalt varslet plassoppsigelse for drøyt 16.300 medlemmer. LO har gjort seg samme for 185.000 av medlemmene sine.

Brudd før påske

Lønnsforhandlingene mellom LO og YS på den ene siden og NHO på den andre ble brutt før påske, etter at det ble klart at partene ikke var i stand til å finne en forhandlingsløsning. Partene hadde da forhandlet i fire dager.

Meklingen vil finne sted 14. og 15. april. Om partene heller ikke greier å finne en løsning med riksmeklerens hjelp, kan en eventuell streik starte søndag 16. april.

Det kan bli streik i alle NHO-tilknyttede bedrifter som har tariffavtale med LO eller YS, het det i en pressemelding fra NHO Logistikk og Transport som ble sendt ut før påske.

Da bruddet var et faktum før påske, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik at LO ikke kunne sitte stille og se på at norske arbeidstakere ikke fikk sin del av verdiskapningen. Leder av YS Privat, Anneli Nyberg, var kritisk til at NHO ikke i større grad hadde kommet arbeidstakersiden i møte.

Fra NHOs side ble det ved bruddet påpekt at NHO-bedriftene ikke kunne ende med et oppgjør som gikk ut over bedriftenes konkurranseevne og mulighet til å skape og utvikle arbeidsplasser.

Opphav og kilder: LO med flere

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093