23948sdkhjf

Drone-logistikk: Skal levere pakker til øyer og skip

Skyports får statsstøtte til droneprosjekt på Orknøyene.

FLYR MELLOM ORKNØYENE: Et statlig fond har gitt Skyports midler til å starte med levering av pakker til fjerntliggende øyer i Orknøyene.

Skyports skal levere pakkene for det nasjonale postselskapet Royal Mail. I første omgang er det snakk om en prøveperiode på tre måneder, melder flere medier.

Støtte til prosjektet kommer fra Freight Innovation Fund, som er eid av transportdepartementet i Storbritannia. Fondet gir støtte til nye, miljøvennlige måter å transportere på.

Postleveransene som Skyports skal stå for, blir i dag utført med ferger. Ettersom det er værhardt på Orknøyene, hender det at post ikke blir levert i tide.

Fra før leverer Skyports post til øya Scilly for Royal Mail.

- Vi ser fram til å kunne vise at droneflygingene kan forbedre den eksisterende postleveransen på øya, sier direktør Alex Brown i Skyports Drone Service.

Skyports skal også levere post og pakker til skip utenfor Orknøyene. Selskapet jobber dessuten med å se på mulighetene for å sette inn en drone med høy lastekapasitet. Denne dronen skal kunne ta over oppgaver som i dag blir utført med småfly.

Opphav og kilder: Britiske medier

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079