23948sdkhjf

NCC leverer 80.000 tonn steinblokker (åpen sak)

NCC har inngått en avtale om leveranse av steinblokker til Kieler kanal i Tyskland.

FRA KRAGERØ TIL TYSKLAND: Etter planen skal steinblokkene leveres fra NCC Valberg pukkverk i Kragerø over en periode på et snaut år, med oppstart i april i år.

Kieler kanal, Nord-Ostsee-Kanal på tysk, forbinder Østersjøen med Nordsjøen. Skipene blir stadig større og kanalen skal nå utvides på de smaleste områdene. Etter utvidelsene må kanalsidene sikres mot erosjon og blir plastret med steinblokker av steintypen Hyperit 40/200 kilo.

– Da Hyperit har en densitet (tetthet) > 3, oppnås erosjonsbeskyttelse med et tynnere lag enn hva tilfellet hadde vært ved å bruke lettere stein og på den måten oppnås maksimal kanalbredde, sier Øystein Nordtorp i NCC Industry.

Den første lasten hentes fra NCC Valberg pukkverk denne uken. Hver skipslast består av ca 4.500 tonn stein og leveransene vil komme ettersom arbeidet med utvidelser av kanalen går fremover.

Eksport av steinmaterialer til Kieler kanal bidrar til en stabil og forutsigbar produksjon ved NCC Valberg pukkverk i Kragerø.

– Det er ideelt for pukkverket å ha en separat produksjon av stein til ulike vannbyggings formål, som også inkluderer vindmølleparker til havs, i tillegg til våre ordinære leveranser av asfalt- og betongtilslag til kunder i Danmark, Tyskland, Nederland og Baltikum, sier Nordtorp.

Kontrakten ordreregistreres i 2. kvartal 2023 i forretningsområdet NCC Industry.

Opphav og kilder: Pressemelding fra NCC.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
E16 Bjørum-Skaret med gladsak: Fisk og bunndyr klarer seg bra!
Oransje farevarsel: Kantklippingen er innstilt
Østfold Lastebiltreff: 150 biler på Fredriksten Festning - med en liten bismak
Marthinsen & Duvholt fikk miljøsertifisert flomsikringsprosjekt i Mjøndalen
SE VIDEO: Se 14.000 tonn gå i bakken
Yrkessjåfør og maskinfører: Hvor vanlige yrker er det i Norge?

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109