23948sdkhjf

To Scania R660 nybiler til Hofseth Logistics: - Sjåførene ønsket seg Scania

TUNGE NYBILER: Hofseth Logistics AS, som er integrert i sjømatkonsernet Hofseth International, har i dag fire lastebiler i flåten sin. To av disse er helt nye trekkere, Scania R660 A6x4NB.

Kjøringen disse skal brukes til er transport av frys, kjøl og containere, i all hovedsak i Møre og Romsdal. To Volvo FH 650 ble byttet ut med de to nye Scania-trekkerne.

- De to trekkvognene ble bestilt i oktober 2021. De skulle vært levert i august 2022, men kom først nå, sier Edmund Slotsvik i Hofseth Logistics AS.

Han sier de har gode erfaringer med Scania, men valget var i hovedsak på grunn av sjåførønske. Bedriften bytter trekkere hvert femte år.

- Med relativt lav kilometer får vi bra betalt ved salg, og vi holder oss med det nyeste hva angår utslipp og regularitet. Konsernet har sterkt fokus på miljø, og der må vi være frampå, sier Slotsvik.

- Hva er grunnen til at dere valgte R660?

- Vi kjører mye tungt med lass på 15-27 tonn alt etter hvilke produkter som fraktes. Disse transportene går ofte på bratte og tungkjørte veier mellom våre fem fabrikker, sier Slotsvik.

De to trekkerne går med fire til fem år gamle traller, og en sidelaster. Bilene har stort sett faste sjåfører.

Hofseth Logistics AS har fire biler i flåten og fire faste sjåfører. De har også to sjåfører som de leier inn som avløsere.

- Hvordan møter dere leverandørers prisøkninger – og hvordan kompenserer dere med prisøkninger på egen tjenester?

- Vi må justere priser i henhold til kostnadsøkningene, sier Slotsvik.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047