23948sdkhjf

Mal Proff-kjeden går over grensen - satser på suksess i Sverige

Dobbelt så stort marked er noe av det som fristet Mal Proff til å tråkke over landegrensen etter kunder.

ETABLERING I SVERIGE: 26. april åpner Mal Proff sin første egeneide proffbutikk i Uppsala. I løpet av 2023 vil det åpnes ytterligere 5 proffbutikker i Sverige.

– Mal Proff er Norges ledende leverandør av overflateprodukter til proffmarkedet og vår ambisjon er å ta en betydelig posisjon i det svenske markedet, sier Pål Trudeng som er administrerende direktør i Malorama.

– Mal Proff er en del av Mestergruppen-konsernet som allerede har god forankring i det svenske markedet med byggevarekjedene XL-BYGG og Bolist. Med etableringen av Mal Proff-kjeden i Sverige så forsterker vi dermed vår posisjon her, forteller Trudeng.

Dobbelt så stort marked

Det svenske overflatemarkedet for maling og myke gulvprodukter med tilbehør innen proffsegmentet beregnes til å være dobbelt så stort som det norske. Selskapet Mal Proff i Sverige er opprettet som en egen salgs- og driftsorganisasjon.

– Vi har en bra businessmodell og med alt det Mal Proff-konseptet tilbyr, så har vi gode forutsetninger for å bli et attraktivt valg for kundene, sier salgsdirektør Terje Langmoe.

Produktsortimentet i Sverige

Langmoe forteller at produktsortimentet også vil ha svenske varemerker.

– Etableringen av Mal Proff-kjeden i Sverige er en videreføring av konseptet som er godt kjent blant malere og gulvleggere i Norge. Produktsortimentet i Sverige vil ha våre kjente varemerker, men vil i tillegg bli styrket ytterligere med blant annet malingsprodukter fra Beckers.

  • Mal Proff er en proffkjede i Norge innen maling, gulv og alt tilbehør til overflatebehandling. I Norge er det 82 utsalgsteder, hvor 21 butikker er egeneide og de øvrige lokasjonene er Mal Proff Partnere. Mal Proff omsetter for ca. 1 milliard kroner årlig og har ca. 100 ansatte i Norge.
  • Mal Proff er eid av Malorama AS som igjen er et heleid datterselskap av Mestergruppen AS. Mestergruppen er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling.   

Opphav og kilder: Pressemelding fra Mal Proff.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093