23948sdkhjf

Tveter & Lund AS fikk Norges første Hitachi ZW160-7

FRA BAUMA TIL NORGE: Nyheten, som ble presentert på Bauma, er for første gang i drift på norsk jord.

Prototypen ble presentert på Bauma i fjor, og det ble knyttet store forventninger til modellen, skriver Nasta i en pressemelding.

Skal ha den som servicemaskin

Med en motor på 171 hestekrefter og en egenvekt på drøyt 13 tonn, er lasteren en perfekt servicemaskin. Tveter & Lund har kjøpt lasteren nettopp i det øyemed. Maskinen skal gå til variert arbeid som brøyting for egne prosjekt, soping, transport og lignende.

Og selv om det ikke er Hitachi lastere fra før hos bedriften, er det derimot en rekke gravere og entreprenøren har samarbeidet med Nasta i drøyt 40 år. Med på overleveringen i Larvik var også Verksmester Einar-Andre Kaupang, samt teknisk sjef Espen Olsen og maskinselger Kjell Sørensen.

Firmaet Bjørn & Øyvind Tveter AS skiftet både navn og profil i 2020 til Tveter & Lund AS. Det er i dag 54 ansatte i firmaet pluss en del innleide og Per Anders er godt fornøyd med ordrereserven. Firmaet er nylig ISO-sertifisert og har vært Miljøfyrtårn i mange år allerede. Selskapet har dessuten en klar grønn profil og har tidligere blant annet investert i elektrisk gravemaskin fra Nasta. «Nye moderne maskiner er et «must» for å få nye jobber som krever moderne motor med lave utslipp. Når det nå var på tide å investere i hjullaster var det mye på grunn av den nye motoren med steg V og redusert dieselforbruk. 

Opphav og kilder: Nasta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078