23948sdkhjf

Dette sier Girteka om dommen: - Vår beslutning vil komme hele transportsektoren til gode

TUNG KABOTASJEDOM: Tomasz Weber, pressesjef for Girteka Group, har sendt tungt.no en offisiell uttalelse på den nylige dommen mot Girmeta. Tungt.no har oversatt og gjengir uttalelsen fra Girteka Group her.

For ordens skyld gjentar vi her at det er datterselskapet Girmeta som fikk dommen, og at selskapet er en del av Girteka Group.

Pressemeldingen fra Girteka Group:
"Vi ønsker å adressere en pågående juridisk sak angående et av våre tilknyttede transportselskaper, UAB «Girmeta», som har blitt anklaget for 19 brudd på kabotasjeregelverket i Norge mellom 2019 og 2021. «Girmeta» har ikke vært enig i bøtene som er utstedt, og fastholder at de aktuelle leveransene ble utført i henhold til alle lover.

De siste 27 årene har "Girteka" først og fremst vært fokusert på internasjonal transport i Europa, og har fulgt lovene og forskriftene nøye i hvert land vi opererer i. Innenlandske leveranser representerer bare en liten brøkdel av virksomheten vår.

Siden 2018 har vi satset ekstra mye på å forstå kabotasjeregelverket i Norge, og holde oss til det. I samarbeid med norske advokatfirmaer har vi søkt en avklaring fra ulike norske myndigheter, inkludert NLF (Norges Lastebileier Forbund), Statens Vegvesen og Samferdselsdepartementet, på riktig dokumentasjon av kabotasje.

Retten har nylig avsagt dom i alle de 19 sakene, og utstedt bøter for 17 av dem. Vi vurderer nå rettens avgjørelse, og har ennå ikke tatt stilling til om vi vil anke noen av disse sakene. Til tross for vår mening om dommen, vil vi analysere sakene på nytt og se etter muligheter for å justere vår praksis for å dokumentere kabotasjekjøring og gi relevant opplæring til våre sjåfører og ansatte.

Selv om domstolsinvolvering er nødvendig for å avklare kabotasjeregelverket, anser vi dette som et skritt fremover for å fremme økt åpenhet og forståelse i næringen.

Vi er fortsatt forpliktet til å fremme en mer gjennomsiktig transportsektor, og ønsker å få veiledning fra offentlige institusjoner, kunder og uavhengige firmaer for å sikre overholdelse av alle relevante lover og forskrifter.

Vi tror at vår beslutning om å ta dette til retten til syvende og sist vil komme hele transportsektoren til gode, bidra til å avklare regler og lover i Norge og muliggjøre fortsatt virksomhet i landet."

Opphav og kilder: Pressemelding fra Girteka Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078