23948sdkhjf

Postnord tester kunstig intelligens

Pakkefrakteren prøver ut både smarte briller og kamerabasert teknologi for å utnytte lasterom.

BEDRE MED KUNSTIG IQ: Postnord skal ta i bruk ulike AI-løsninger for å raskere sortering og bedre utnyttelse av lasteplass.

I Sverige skal Postnord nå bruke smarte briller med innebygd kunstig intelligens og mikrofon. Brillene kan scanne strekkoder på pakker og gi umiddelbar informasjon om hvordan og hvor pakkene skal sorteres.

Med AI-brillene på slipper personen som sorterer pakker å bruke håndscanner eller fastmontert skanner. I stedet får vedkommende tilgang til informasjonen mens begge hendene er frie. Dette skal gjøre sorteringen mer effektiv og ergonomisk, skriver Transportnet, som siterer en pressemelding fra Postnord i Sverige.

Samtidig skal Postnord teste en kamerabasert AI-løsning som måler fyllingsgraden i kjøretøy på utvalgte terminaler. Kameraene skanner lasterommet til kjøretøyene og skaper en oversikt som skal brukes til å øke efektiviteten under lastingen av kjøretøyene. Tidligere var denne datainnsamlingen manuell.

- Vi bruker den nyeste AI-teknologien (AI står for artificial intelligence, altså kunstig intelligens, red. anm.) til å optimalisere plassutnyttelsen. Vi kan redusere tapt plass og øke kapasiteten i hver transport ved at medarbeiderne raskt og automatisk får informasjon om hvor mye vi laster, sier Mathias Krümmel, administrerende direktør i Postnord Sverige.

Ifølge Krümmel gir dette både reduserte kostnader og laver klimautslipp, ved siden av at det gjør både det manuelle arbeidet og ledelsen av arbeidet enklere.

Postnord er et svensk-dansk post- og logistikkselskap. Den svenske staten eier 60 prosent av selskapet, mens den danske staten eier de resterende 40 prosentene.

Opphav og kilder: Transportnet/Postnord

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14