23948sdkhjf

Sonshus AS og Arve Ståle Olsen AS blir VestlandsHus-forhandlere

Arve Ståle Olsen AS holder til i Larvik, og ble etablert allerede i 1981. De jobber innen alt fra nybygg til rehabilitering både på privat- og bedriftsmarkedet. Sonshus AS holder til i Son, og feirer i år 10-årsjubileum. Deres kjernevirksomhet er primært totalentreprise av nye eneboliger.

ØNSKER STØRRE DEL AV BOLIGMARKEDET: Begge selskapene er lokalisert i områder som er spådd vekst i boligmarkedet i årene fremover. Denne veksten ønsker de begge å være en del av.

Anders Johansen i Arve Ståle Olsen AS forteller til Building Supply at de allerede gjennom flere år hadde vurdert fordelen av å komme inn under en kjede.

Selv om vi er inne i en vanskelig periode nå, var det ikke av økonomiske hensikter vi ville inn under en større kjede. Vi håper samarbeidet vil skaffe oss flere oppdrag på nye eneboliger, sier Johansen.

Johansen forteller at selv om markedet er dårlig, er husbygging en langvarig prosess de fleste fullfører når det er satt i gang.

– De som har kjøpt tomt og planlagt husbygging, gir seg ikke så lett. De fleste er innstilt på prisendringene og kommer nok til å bygge likevel, sier Johansen.

Johansen legger til at mange av henvendelsene Arve Ståle Olsen får nå, gjelder tomter som er kjøpt for lenger tid tilbake. Akkurat nå virker det som flere synes det er vanskelig å få tak i tomt.

Han legger til at det så langt er for tidlig å bedømme samarbeidet, siden de ennå ikke har bygd et Vestlandshus ennå. 

– Vi har også fått en ny avtale med Optimera. Vi er spent på prisene de større kjedene kan tilby oss, sier Johansen.

For både Arve Ståle Olsen og Sonshus skal samarbeidet i første omgang være et prøveår ut 2023. Det vil da bli tatt en vurdering på hva som skjer videre.

Sonshus har opplever ikke noe nedgang i forespørseler og melder om en økning etter at de ble forhandler i VestlandsHus. 

– Vi har vurdert å bli medlem av en større kjede en stund, i hovedsak for å være del av noe større som igjen gir nødvendig trygghet for å vokse videre. Når VestlandsHus tok kontakt var det veldig my som stemte i forhold til hvordan vi ønsker å forholde oss til kunder og drive butikk, sier Kjell Kristian Straume i Sonshus.

– Arve Ståle Olsen AS og Sonshus AS er dyktige og solide aktører som har godt fotfeste i sine lokale markeder. De har store krav til kvalitet, og har kunden i fokus, noe som er en god match med det vi ønsker for våre forhandlere, sier Trond Erik Skarshaug, konsernsjef i VH-gruppen i en pressemelding.

– En av de viktigste tingene vi gjør for å bygge kjeden sterkere er å ha med oss de rette forhandlerne. Det har vi med Sonshus og Arve Ståle Olsen, sier Skarshaug.

Opphav og kilder: Intervju med Building Supply og pressemelding fra Vestlandshus.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.5