23948sdkhjf

Blir milliardbedrift: Cramo kjøper alle aksjene i BAS Maskinutleie fra AS Backe

Cramo vil etter oppkjøpet ha 300 ansatte og 30 lokasjoner.

STRATEGISK OPPKJØP: Med kjøp av BAS Maskinutleie utvider Cramo sin geografiske tilstedeværelse, får en større maskinpark og øker kompetansen. 

BAS Maskinutleie ble etablert av Backe i 2007 og har utviklet seg til å bli et av de større maskinutleie-selskapene i Norge.

Konsernsjef Eirik Gjelsvik mener det er riktig å selge BAS nå til et selskap med langsiktige ambisjoner om å utvikle selskapet videre. Backe vil konsentrere sin virksomhet rundt kjernevirksomhetene entreprenør og eiendomsutvikling.

– Cramo og BAS vil komplementere hverandre godt, og jeg er glad for at de ansatte i BAS kommer til et selskap som Cramo, sier Gjelsvik.

God sammensetning

- Vi har fulgt BAS i mange år. De komplementerer oss godt på lokasjoner, maskinpark og kompetanse. Når to av de største utleieselskapene slår seg sammen vil vi samle mye kunnskap og lære av hverandre, sier Thomas Astrup, administrerende direktør i Cramo.

Cramo Norge er en del av Cramo Group, et nordisk konsern som ble kjøpt opp av nederlandske Boels i 2020, Europas nest største utleieselskap. Siden den gang har Cramo gjort store investeringer og modernisert utstyrsparken.

- Vi har investert over 800 millioner kroner i utstyrsparken siden 2020 og dette oppkjøpet er et viktig steg videre på vår vekstreise. Når vi kjøper BAS fyller vi på med nye lokasjoner, maskiner og flere ansatte, sier Astrup.

- Oppkjøpet er i tråd med Cramo sin vekststrategi og styrker vår posisjon i det norske markedet. BAS er et selskap vi kan lære mye av, sier Martin Holmgren, COO i Cramo Group.

Betinger godkjenning

Kjøpet er betinget av at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Myndighetsgodkjenning og påfølgende gjennomføring av oppkjøpet forventes i løpet av mai 2023. Kjøpesummen vil ikke bli offentliggjort.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Cramo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093