23948sdkhjf

Marianne fra Mjøndalen: - Vis oss sjåfører respekt for den jobben vi gjør

MENNESKENE PÅ VEIEN
“De mener jeg står i veien for dem når jeg leverer varer”

  • Sjåfør: Marianne Smestad
  • Bosted: Mjøndalen
  • Kjører: For det meste Oslo og Vestfold/Telemark. Men en sjelden gang får Marianne en luftetur litt lengre unna.
  • Bil: MAN TGX 2023-modell
  • Transporterer: Ofte er det råvarer til matproduksjon, men også mye forskjellig som gravmaskindeler, godteri, øl, byggevarer og ADR-gods.
  • Marianne har kjørt lastebil i 11 år. Hun er ansatt hos Rygh Transport AS og innleid hos Tangen transport som har kjøring for Ramberg.
  • Instagram: @smestad89

"Jeg har alltid vært glad i å kjøre bil. Pappa jobba med både tog og lastebiler da jeg var liten, så jeg fikk en god dose av det der. Så jeg bestemte meg etterhvert for at lastebil var noe jeg ville drive med.

Jeg husker godt den første langturer min, den gikk til Bergen med en toaksla Scania P270. Jeg planla turen relativt godt, sjekka google maps og spurte andre sjåfører jeg kjente om tips. Så veien til Bergen gikk bra. Men veien hjem igjen derimot endte på fylkesvei 50, og der var det noe smalt, men en fantastisk fin utsikt. Jeg fikk meg en god latter da jeg klarte å kjøre feil, men fikk tatt mange fine bilder og ble en erfaring rikere av å kjøre den veien.

Ute på veien i dag trives jeg godt alle andre steder enn Oslo egentlig, hehe. Nei da, liker meg stort sett overalt. Men skulle gjerne fått tatt turen lengre enn Trondheim, for det har jeg dessverre ikke vært ennå.

Vis oss respekt

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg at vi sjåfører blir respektert for den jobben vi gjør og ikke minst den plassen vi trenger på veien. Vi har en stor betydning for Norge, så det er ikke uten grunn at vi sier "Norge stopper opp uten" oss.

Jobben vi gjør er viktig på mange måter, noe jeg ofte merker at andre ikke respekterer. Blant annet ved at de mener jeg står i veien for dem når jeg levere varer. Selv om det åpenlyst ikke er andre plasser jeg kan stå. Så min bønn til alle som er usikre på oss som kjører lastebil, vis oss at dere respekterer oss sjåfører med å ta hensyn til plassen vi trenger på veien og ikke minst den jobben vi gjør.

Når jeg sier respekt for plassen vi trenger, så gjelder det også forståelsen for våre blindsoner. Blindsoner er et av mine verste mareritt, og jeg vil tro vi er flere om det.

Når jeg ikke kjører lastebil, så er det mye aktiviteter med barna mine. Gå tur med musikk på ørene er også noe jeg liker å gjøre. I tillegg til å se på en bra film eller serie på kveldene, er jeg også glad i å ta bilder eller finne på noe med venner."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093