23948sdkhjf

98 tungbilsjåfører ble tatt i UPs aksjonsuke

Tyngst høyrefot hadde en sjåfør som ble tatt i 78 km/t i 50-sonen.

TUNG KONTROLLVIRKSOMHET: «Aksjon fart» ble aksjonsuka kalt av politiet, og den økte kontrollvirksomheten var varslet på forhånd.

- Hensikten er å forebygge, avdekke fartsovertredelser og bidra til at flere overholder fartsgrensen. Målet er at kontrollene skal bidra til å redusere antallet drepte og hardt skadde i trafikken, sa UP-sjef Knut Smedsrud da kontrolluka startet.

Det var det kanskje ikke alle som hadde fått med seg, for statistikken etter kontrolluka viser at 98 tungbilsjåfører var blant dem som kjørte for fort.

95 av disse fikk forenklet forelegg – de hadde med andre ord brutt fartsgrensa, men holdt seg innenfor grensa for førerkortbeslag.

Sjåføren som dro til med 78 km/t i en 50-sone, må derimot skaffe seg inntekt fra andre ting enn tungbilkjøring framover. Her ble førerkortet beslaglagt.

Ytterligere to tungbilsjåfører ble anmeldt. Den ene av disse nektet å godta forenklet forelegg etter å ha blitt tatt for å kjøre i 94 km/t i 80-sone. Den andre sjåføren kjørte i 77 km/t i en 60-sone, men her går ikke årsaken til anmeldelsen fram av UPs statistikk.

«Aksjon fart» var en del av en europeisk fartskontrollaksjon i regi av Roadpol, som har 28 medlemsland i Europa.

Opphav og kilder: Originalartikkel fra Tungt.no med UP som kilde

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079