23948sdkhjf

Astrid fra Sotra: - Det føles litt som at du gjør noe du ikke har lov til

MENNESKENE PÅ VEIEN
Det var litt absurd

  • Sjåfør: Astrid Værøy Slyngstad
  • Bosted: Sotra utenfor Bergen
  • Kjører: Vestlandet/Bergen, men reiser innimellom på jobb andre steder i landet.
  • Bil: Scania R540, 2022-modell.
  • Transporterer: Til daglig asfalt, men rigger også maskiner.
  • Astrid har kjørt lastebil siden 2018, og jobber i dag for Terje Romarheim AS.
  • Instagram: @astridvslyngstad

"Jeg valgte å bli yrkessjåfør fordi jeg alltid har likt å velge andre veier enn det alle andre ville valgt. Jeg begynte tilfeldigvis å dirigere trafikk da jeg var 18 år gammel, og drev med det i noen år. Da fikk jeg godt innsyn i anleggsbransjen, og syntes at det virket kjekt å kjøre store maskiner og lastebil. Jeg valgte derfor å ta lastebillappen av egen lomme, for å ha muligheten til å prøve noe nytt. Det angrer jeg ikke et sekund på.

Jeg var aldri lærlig, men begynte rett som sjåfør. Den første gangen jeg skulle kjøre lastebil alene var litt som da jeg skulle kjøre personbil alene for første gang. Det føles litt som at du gjør noe du ikke har lov til. Jeg var da sjåfør hos Ramudden AS, og jeg var på forskjellige type oppdrag for kunder rundt om i Bergen.

Jeg husker at den første turen min alene med lastebil var i en bitte liten Volvo. Da skulle jeg kjøre buffer for Mesta som skulle kostet motorveien mot Sotra. Det var litt absurd, «sykt at jeg kan kjøre dette» tenkte jeg egentlig. Men det var utrolig gøy, og det var en bra følelse. Jeg ble kjørende med den bilen en stund, men etter hvert ble jeg heldigvis plassert i en litt nyere og stor Volvo.

Da jeg startet å jobbe hos Terje Romaheim AS på slutten av sommeren 2022, ble det asfaltkjøring på meg. Så jeg er relativt fersk i asfaltyrke. Men jeg trives veldig godt, og dette er den desidert gøyeste kjøringen jeg har vært på. Det er sosialt og vi er på nye plasser hele tiden.

Jeg er glad i å kjøre lokalt hjemme, fordi jeg er glad i å kunne legge meg i egen seng hver dag. Men utenfor Bergen er det nesten umulig å si hva jeg liker best, for det er utrolig mange fine plasser i Norge. Jeg kjørte en gang en lastebil fra Alta til Bergen, og naturen der oppe i nord var sinnssyk om sommeren.

Det viktigste for meg som yrkessjåfør er godt miljø og trivsel. Jeg vil glede meg til å gå på jobb hver eneste dag. Det er også viktig for meg med læring, utvikle meg hele tiden, og få en god mestringsfølelse i jobben jeg gjør. Det er i tillegg viktig for meg å skaffe trygghet på veiene.

På fritiden er jeg glad i å være med dyrene mine. Jeg har stor interesse for dyr, så hadde jeg ikke blitt lastebilsjåfør så hadde jeg nok vært en dyrepleier eller jobbet i dyrebutikk på et tidspunkt. Jeg er også glad i å være med venner innimellom, men jeg er glad i å være hjemme og bare late meg på sofaen en hel helg også."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14