23948sdkhjf

Norva24 Sørmiljø: Wilhelmsen og Boye fornøyde med tungt arbeid

Smart valg? Her har vi kombinasjonen kjøre lastebil, jobbe med avansert påbygg og utstyr, bruke hodet på problemløsning og bruke kroppen i fysisk arbeid.

TUNGT ARBEID: Cathrine Wilhelmsen og Christina Boye har etter det Tungt erfarer funnet sin superkombinasjon hos Norva24 Sørmiljø.

Det fremkommer av en ganske så inspirerende pressemelding fra Norva 24. Tungt velger å sitere høydepunktene ganske skamløst:

- Det var litt skummelt å gi slipp på det kjente for å gå til noe nytt og ukjent. Men det har vært så utrolig verdt det, sier Cathrine Wilhelmsen (35).

Hun er operatør på storspyle- og kombibil hos Norva24 Sørmiljø i Kristiansand. Den jobben kom hun til etter å ha jobbet i 14 år som butikksjef på bensinstasjon.

Lastebil og storspyler

 2020 tok hun førerkort for lastebil. I fjor høst ble hun fast ansatt som operatør på storspylebil.

 - Alt fra vedlikehold på bil til spyling av tette rør, tømming av tanker og tømming og rengjøring av kummer. Her får man brukt hodet, og blir utfordret i hverdagen, sier hun.

- Det er ofte når man kommer fram at det blir interessant. Vi skal fram overalt. Mange steder er det smalt og trangt. Stedene der noen sier at "der kommer du aldri fram" er gjerne de jeg trives best med. 

Noen sperrer fortsatt øynene opp når en kvinne kommer for å gjøre jobben, og det kan være noen fysisk tunge tak, men det har man hjelpemidler på bilen som stort sett løser. Bom og fjernkontroll forenkler mange av de tyngste operasjonene, sier hun.

At det ble storspyler på Cathrine var noe tilfeldig. "Vanlig" lastebilkjøring fra A til B er ikke noe for henne. - Vanskelig manøvrering og annen avansert kjøring er bra. Samtidig skal vi gjøre en sikker jobb. Vi skal tenke HMS i alt vi gjør, og ha et godt overblikk. Man må stole på seg selv, sier hun.

Moro å tenke løsninger

 Der får hun ubetinget støtte fra kollega Christina Boye (19). Hun trives aller best med å få utfordringer i hverdagen, og løse dem.

Boye er tilkallingsvikar i 100 prosent jobb i Norva24 Sørmiljø.

Akkurat nå på våren 2023 jobber hun i oljeavdelingen, der det går mye i håndtering av farlig avfall. Oljeutskillere som skal tømmes, dieseltanker som skal rengjøres og innhenting av vannprøver, for å nevne noen eksempler.

Etter sommerferien blir det en ganske annen hverdag: Da begynner hun som lærling i yrkessjåførfaget i Norva24 Sørmiljø.

- Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre lastebil. Å kjøre slamsuger var ikke på ønskelista, helt til jeg skjønte hva den jobben egentlig innebærer. Jeg gleder meg veldig til å begynne på læretida, sier hun.

- Bilen er et verktøy på hjul, ikke "bare" en lastebil". Jeg liker det tekniske ved det. Og jeg liker at man får være ute og bevege seg, i tillegg til å kjøre lastebil, sier Christina Boye.

De to jentene i Norva24 Sørmiljø gleder seg til hver eneste arbeidsdag. Til å løse utfordringer for sine kunder, og til å hele tiden få utvikle seg faglig.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Norva 24

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109