23948sdkhjf

Nyhet: Nå kan du lese TransportMagasinet digitalt

TransportMagasinet har i over 30 år formidlet historier fra bransjen med en form som får det til å føles som om man selv var til stede. Prøv da vel!

TUNG PROMO FOR TM: Utgave 4/2023 av TransportMagasinet er på mange måter historisk.

For første gang legges en utgave av TransportMagasinet i sin helhet ut på digitale flater slik magasinet er trykket, og blir tilgjengelig for våre abonnenter i uoverskuelig fremtid.

Det betyr at framsnakkingen av sjåføryrket, fra tømmerbilsjåføren fra Troms, vil nå ut til enda flere. «Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke begynte å kjøre tømmer tidligere», sier han etter 40 år i arbeidslivet. I denne utgaven er TM med i passasjersetet for å laste i Lavangen.

TransportMagasinet kjenner også sin historie. I hver utgave blar vi 20 år tilbake i arkivet og følger opp saker vi skrev om i «gamle dager». I denne utgaven har vi besøkt E-Trans AS på Sunnmøre, en familiebedrift med regnskapstall like grønne som alle vogntogene de drifter i Bring-systemet. Filosofien er klar: Det som ikke er lønnsomt, skal enten gjøres lønnsomt, eller legges ned. Og i TM 4 tar vi dere med på besøk i lokalene på Stranda en vanlig hverdag.

I den samme utgaven besøker vi også Stokmarknes, der en ny containerhavn åpner i disse dager. KR Transport AS har bygget seg opp ved å drive opplæringsarbeid ute hos kundene, og i dag betjener de ukentlige anløp av containerskip for en rekke speditører.

Vi får også et innblikk i en for mange lukket verden – ADR transport i tank. Nordisk Gasstransport laster propan hver eneste natt i Sverige, som de distribuerer til kunder i Norge påfølgende dag. En sjåfør er ikke bare en sjåfør i denne delen av bransjen. Her kreves også høy kompetanse om sikkerhet.

TransportMagasinets mest populære spalte er likevel stafetten. De siste årene har vi vært med yrkessjåfører på jobb, og blitt bedre kjent med dem personlig og sett på jobben de gjør. I denne utgaven er bilberger Anders Bjørneby og Sæter Auto kandidat. Visste du at han har vært rekrutt hos US Marines i USA? Som i stafetter ellers, er det Anders som peker oss videre til neste kandidat. Det er alltid like spennende for oss i redaksjonen hvor vi havner i neste utgave.

Alt dette og flere årganger bakover i tid får du etter hvert tilgang til via tungt.no som abonnent. Vi håper vi kan friste enda flere lesere, nå som vi har blitt lettere tilgjengelige. Du bestemmer selv om du vil ha bladet i postkassen, eller kun lese oss på nett.

Klikk deg inn på nettsiden bestill.tungt.no så finner du det som passer best for deg.

Opphav og kilder: TransportMagasinet

KLIKK for alle artikler i TransportMagasinet PLUSS.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: 35 prosent opp - Scania tok mai, Volvo leder totalt
Bruker mye mer penger på vei, uten at veiene er blitt bedre
Mesta mot historiske seks milliarder i omsetning
Unngå E18 om du kan – dobbelt opp med veiarbeid
Biogass-rushet: 12 ganger flere søknader i mai enn i en normalmåned
Virke rapporterer om kritisk lav aktivitet i byggenæringen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11