23948sdkhjf

Når et lager skal oppgraderes på Svalbard, er det mye som skal klaffe

TUNG OPPGRADERING: Lageret til Coop på Svalbard hadde store mangler. Noe måtte gjøres fort.

Det er litt mer jobb og det tar litt mer tid med ting som skal gjøres på Svalbard. Men i løpet av fire måneder fikk Coop-lageret i Longyearbyen en høyst nødvendig oppgradering. Lageret hadde både store avvik og mangler, ifølge en pressemelding fra Jungheinrich.

Pressemeldingen gir et interessant innblikk i hvordan ting kan skje ganske raskt selv når det som skal oppgraderes, ligger tett opptil Nordpolen – og varer skal produseres og fraktes fra Mellom-Europa for å få det til.

Noe måtte gjøres

På tampen av 2023 innså administrerende direktør hos Coop Svalbard SA Ronny Strømnes og leder for lager og logistikk Anna-Karin Lind at de måtte ta affære umiddelbart.

Coop Svalbard har samarbeidet med Jungheinrich siden tidlig på 2000-tallet, og Coop Norge har avtale på trucker med med Jungheinrich Norge. Dermed ble Jungheinrich valgt som totalleverandør. Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen til Jungheinrich, presenterte tegninger til nytt lager i starten av desember.

Bestillingen besto av nye reoler med 1.791 palleplasser og to mesaniner på henholdsvis 508 og 44 kvadratmeter. Kontrakten ble signert uka før jul.

Steg for steg mot nord

Prosessen videre foregikk i følgende steg:

  • Først ble reolene og mesaninene produsert i Belgia og Nederland.
  • Varene fra Belgia ble gikk med lastebil til Tromsø på fem dager.
  • Varene fra Nederland ble fraktet til en nederlandsk havn.
  • Her ble varene lastet over i båt og fraktet til Norge.
  • Videre til Tromsø gikk varene på lastebil.
  • Så var det tre dager med båt til Svalbard.

Mesaninen kom med båt 27. februar, mens reolene kom kort tid etter. Om noe hadde blitt forsinket, ville det vært ti dager til neste båt gikk til Svalbard. Det var Bring Cargo Tromsø som sørget for at varene rakk båten.

Der sørget svenske RMS lagerinnredningar for å demontere gammel lagerinnredning og montere nye reoler og mesaniner. Det greide de i løpet av en måned.

- Lageret er endelig trygt, sier Anna-Karin Lind, leder for lager og logistikk hos Coop Svalbard SA i Longyearbyen på Svalbard.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Jungheinrich

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172