23948sdkhjf

Byggmakker blir medlem i Handelens Miljøfond

En av Norges ledende byggevarekjeder har valgt å melde seg inn som medlem i Handelens Miljøfond.

Fra og med 1. mai gir Byggmakker 1 krone per plastpose til Handelens Miljøfonds arbeid med å redusere Norges plastposeforbruk, fjerne plastforsøpling og øke plastgjenvinningen.

- Det er svært gledelig å få Byggmakker som medlem. Valget de nå har tatt er viktig av flere grunner. Byggmakker er nå med i handelens felles plast- og miljøsatsing, de bidrar til å rydde Norges kyst for plast, og ikke minst gjør de nå et tak for å redusere plastposeforbruket sitt. Det er både vi, miljøet og myndighetene veldig glade for, sier Cecilie Lind daglig leder i Handelens Miljøfond.

- Skal selvsagt ta vår del av ansvaret

Byggmakker er eid av finske Kesko som er Nordens ledende byggevarekonsern, og har over 70 utsalgssteder i hele Norge. Kjeden omsetter for over 6 milliarder kroner og selger produkter til både forbrukermarkedet og proffmarkedet. Kjeden har gjort flere grep for å redusere klimagassutslipp i sin bransje. Nå ønsker de å ta tak i plastforbruket sitt, og særlig salget av plastposer.

Tar ansvar: - Vi skal også ta ansvar for å nå myndighetenes plastposemål, sier adm. dir. Kjell Vidar Dokken i Byggmakker. Foto: Byggmakker

- Vi ser at myndighetene og EU kommer med nye plastposemål som er svært ambisiøse. Vi skal selvsagt ta vår del av ansvaret og jobbe mot dette målet vi også. Også synes vi det er viktig å støtte opp under handelens løsning på et direktiv, der midlene våre vil gå til miljøprosjekter som også adresserer de ulike plastutfordringene vår egen bransje står overfor. Vi er glade for å bidra til viktige miljøprosjekter gjennom Handelens Miljøfond, sier Kjell Vidar Dokken administrerende direktør i Byggmakker.

Flere aktører i byggevarebransjen er medlem i Handelens Miljøfond

Det er flere av de største aktørene i byggevarebransjen som allerede er medlem i Handelens Miljøfond og bidrar til fondets plast- og miljøtiltak. Medlemmene er Coop Byggmix, Obs BYGG, Megaflis, Dahl Optimera med sine kjeder Optimera, Montér, Flisekompaniet og Brødrene Dahl.

- Byggebransjen står for 45 prosent av all plastbruk i Norge årlig. Det er flott at aktørene som er medlem viser samfunnsansvar og bidrar der de kan. De er en viktig samarbeidspartner i miljøarbeidet vårt fremover innenfor denne bransjen. Vi ønsker nå Byggmakker hjertelig velkommen til oss, og gleder oss til det vi kan få til sammen, avslutter Lind.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Handelens Miljøfond

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078