23948sdkhjf

Digitale helseattester: Snart kan du fornye førerkortet ditt digitalt

TUNG HELSE: Det nye tilbudet gjelder for alle utstedelser av førerkort der det kreves helseattest, når attesten er utstedt uten tidsbegrensninger.

For yrkessjåfører og andre som har lastebil- og bussklasser er helseattest nødvendig for at du får fornyelse av førerkortet.

- Statens vegvesen, i samarbeid med Helsedirektoratet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett, tilbyr nå en digital løsning for å sende inn helseattester når du trenger det for å få førerkort,sier divisjonsdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

I første omgang vil den digitale løsningen være tilgjengelig for et lite utvalg legekontorer, fordi det er en del digital infrastruktur som må på plass hos legene før alle kan bruke tilbudet.

- Spør fastlegen din om de kan sende inn helseattesten digitalt, foreslår divisjonsdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Helhetlig digital løsning

Med digital helseattest kan legene enkelt sende over helseattester som er utstedt uten tidsbegrensninger digitalt. Det er bare konklusjonen i helseattesten som sendes over til Statens vegvesen. Helseattesten mottas umiddelbart digitalt hos Statens vegvesen etter at legen har sendt den.

- De aller fleste av disse vil på sikt kunne fornye førerkortet uten å måtte møte opp fysisk på en trafikkstasjon. Du kan fornye førerkortet ditt digitalt via Din Side på vegvesen.no, så snart helseattesten er sendt fra legen, forteller Bodil Rønning Dreyer.

Dette betyr at sjåførene vil spare tid, penger og miljøet når de slipper å reise til en trafikkstasjon for å levere helseattester.

- Potensialet er stort. Hvis alle landets leger etter hvert tar i bruk den digitale løsningen, slipper 180.000 personer å møte på trafikkstasjonen. Det vil gi 7,2 millioner sparte kilometer og over 900 tonn mindre CO2-utslipp. Med andre ord et godt bidrag til det grønne skiftet, sier Bodil Rønning Dreyer

Synsattester

Tidligere i år lanserte Statens vegvesen en digital løsning for optikere og øyeleger for digital innsending av synsattester.

- Ved hjelp av de digitale innsendingsløsningene vil leger, optikere og øyeleger spare tid og penger på utskrifter.  Etter registrering av helseattester og synsattester er det bare å trykke send på pc’ en.  Etter innsending av digitale attester vil kundene raskt få bekreftelse fra Statens vegvesen på sms om at attesten er mottatt, sier Bodil Rønning Dreyer.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125