23948sdkhjf

Moelven Limtre AS legger ned avdeling i Agder - 15 mister jobben

Mange med lang erfaring blir oppsagt.

15 MEDARBEIDERE UTEN JOBB: Moelven Limtre avd. Agder blir lagt ned, og 15 medarbeidere mister arbeidsplassen sin. Årsaken er kraftig nedgang i aktiviteten i byggemarkedet.

– Konsekvensen er at vi må ta farvel med 15 dyktige medarbeidere, mange med lang erfaring innen limtreproduksjon, sier Abrahamsen.

Moelven Limtre har avdelinger i Trondheim og Agder, i tillegg til fabrikken i Moelv. Det har vært permitteringer ved avdelingen i Agder siden starten av januar. 

Nedslående prognoser

– Dette er en tung dag for oss i Moelven Limtre, og vi skulle så gjerne vært denne dagen foruten. Dessverre må vi erkjenne at det ikke er grunnlag for videre drift ved avdelingen vår i Agder, sier Abrahamsen.

Abrahamsen sier de er tvunget til å tilpasse produksjonen til markedet.

– Vi nærmer oss slutten av permitteringstiden for våre medarbeidere i Agder, og dessverre har vi ikke grunnlag for å gjenopprette driften. Slik markedet er nå er det ikke økonomisk bærekraftig, forklarer Abrahamsen.

Fabrikken i Moelv vil håndtere salget som ellers ville gått ut fra avdelingen i Agder. Moelven Limtre vil fremdeles ha salgsrepresentant i regionen. 

Samarbeid med NAV

Beslutningen om nedleggelsen ble tatt på et styremøte i formiddag, og Moelven har hatt informasjonsmøte med medarbeiderne på avdelingen i Agder. Selskapet har kontaktet NAV med tanke på bistand for de som blir rammet av nedleggelsen. 

– Vi har god dialog med de tillitsvalgte i denne krevende prosessen, og samarbeider med NAV for at kollegaene våre får den hjelp de trenger til å finne ny arbeidsgiver, sier Abrahamsen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Moelven.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094