23948sdkhjf

Freser mot åpning på Suleskard

TUNG SNØRYDDING: Søndag klokka 12 åpner fylkesvei 450 Brokke-Suleskard. Se bilder og video fra snøryddingsjobben.

Se bilder i bildekarusellen og video fra snøryddingen under teksten!

«Det har vært relativt store mengder snø i fjellet, spesielt på Setesdalsiden», melder Agder fylkeskommune.

Skal vi dømme ut fra bildene, driver man ikke med overdrivelser i Agder. Som en smal strek kutter veien en stripe i snømassene, kilometer på kilometer.

Likevel er det ikke nødvendigvis snømassene, men villreinen som bestemmer når denne veien kan åpnes. Villreinstammen er vernet, og derfor skal Suleskardveien være stengt fra og med 1. november til og med 20. mai. Dette betyr at veien stenger igjen seinest 31. oktober, altså om drøye fem måneder.

Fylkeskommunen skriver videre at arbeidet med å brøyte veien heller ikke kan starte før 12. mai der veien krysser trekksonen for villrein på strekningen Vardsvatn-Kvislevassknuten.

Bildene viser at snøryddingen har foregått med både gravemaskin og snøfreser. Det er Hovden Hytteservice som stiller med snøfreseren, og denne bedriften er vant til tunge tak i snøen. I 2020 greide de ikke å rydde veien til 20. mai. Årsaken var snø og regn gjennom vinteren som gjorde at snøen var «som en stor isbre», ifølge en videoreportasje som ble vist i flere nettmedier.

Opphav og kilder: Nyhetsmelding fra Agder fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079