23948sdkhjf

Linnea fra Trondheim: - Jeg var nervøs, men det var kjempeartig og spennende

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg liker at lastebilen er i god stand”

  • Sjåfør: Linnea Bergdal Kvenild «Linni»
  • Bosted: Trondheim
  • Kjører: Lokalt i Trøndelag, for det meste Trondheim, Melhus, Orkanger, Malvik og Støren.
  • Bil: 2023-modell Volvo FH 460 gassbil, treakslet trekkvogn med boogie.
  • Transporterer: Tørrvarer, kjølevarer, frysevarer og tomgods for Rema 1000 Distribunal Trondheim. 
  • Linnea har kjørt lastebil siden 2015. Da var hun lærling hos Trondheim Bydrift. Da læretiden var over, startet hun hos Skevigs Lastebil Transport AS, hvor hun nå kjører Rema 1000s semitrailere. Hun har fagbrev som yrkessjåfør, med meget godt bestått.
  • Instagram: @linneakven

"Jeg har en far som kjørte lastebil da jeg var mindre. Han kjørte for Asko, og han brukte å ta med meg på langkjøring. En gang kjørte vi til Halsa, et par timer vest for Trondheim. Der fikk jeg se den kjente spekkhoggeren Keiko, og det husker jeg var veldig stas. Jeg er stolt av at pappa kjørte lastebil, og jeg fikk interessen for lastebiler i tidlig alder. 

Da jeg begynte skolegangen min som yrkessjåfør, visste jeg at jeg hadde valgt riktig yrke. Det er som terapi for meg å sitte i lastebilen. 

Det begynner å bli en del år siden jeg satt bak rattet på en lastebil for første gang. Jeg var under opplæring hos Trondheim Bydrift da jeg var lærling, og i den perioden var jeg sjelden i bilen alene. Men jeg husker godt da jeg hadde jobb som brøytevakt og skulle ut å brøyte for første gang alene. Jeg var nervøs, men det var kjempeartig og spennende. 
Det samme kan jeg si om det å kjøre med semi, som jeg kjører nå. Etter bare én kjøretur var jeg helt frelst. Når jeg kjørte semi alene, følte jeg meg skikkelig stolt. Jeg må også legge til at det var stas å få kjøre med henger også.

I hverdagen er det viktig for meg å ha en trygg arbeidsplass, og gjøre jobben min på en sikker og trygg måte. Sikkerhet er veldig viktig for meg, og jeg liker at lastebilen er i god stand. Jeg er opptatt av godt samarbeid i trafikken, og kunne vise hensyn til hverandre og gi plass.

Musikk er også veldig viktig, for det hjelper godt på humøret. Og selvfølgelig noen å snakke med i blant, det er alltid koselig. 

Jeg liker å kjøre lokalt nå som jeg er mamma. Men før jeg ble mor, likte jeg å kjøre nordover på grunn av utsikten. Personlig liker jeg best å kjøre lokalt, fordi jeg liker å være i bevegelse også. Jeg kjører fast på tralletrekking, der jeg henter traller på toget, losser trallene, kobler av og henter ny tralle for å losse eller laste på. Veldig varierte dager. Mye av- og påkobling av semitrailer. Kan koble på opptil ti eller flere traller på en hektisk dag. 

Min fritid går mest ut på å være med min datter på tre år, og være med venner og skru bil når jeg har mulighet for det. Jeg har har også en liten hund, en chihuahua. Han heter Charlie og er snart åtte år gammel. 
Jeg kan strikke, men det har dessverre blitt litt nedprioritert etter at jeg ble mamma. Men alt handler om prioriteringer, så jeg skal begynne å strikke igjen når jeg føler tiden strekker til igjen. Ellers er jeg veldig glad i å lage mat, spesielt baking."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047