23948sdkhjf

Volvo gjør det tryggere nær lastebilen

Lanserer flere nye sikkerhetssystemer.

INNFRIR EU-KRAV, OG MER TIL: Volvo kommer med sikkerhetssystemer som blant annet skal gjøre det tryggere for fotgjengere og syklister rundt lastebilen.

Flere av de nye systemene er en del av oppdaterte sikkerhetskrav fra EU (General Safety Regulations, GSR). Disse kravene gjelder fra juli 2024, og Tungt.no har omtalt dem tidligere. 

Blant det Volvo nå kommer med, er et system som kalles front short range assist, et assistentsystem som overvåker området like foran lastebilen. Dette er lagd for å oppdage en fotgjenger eller syklist som befinner seg foran lastebilen. Systemet består blant annet av radar og et kamera.

Dersom det er fare for sammenstøt, vil systemet umiddelbart varsle sjåføren med lyd og visuelt signal, skriver Volvo i en nyhetsmelding.

Systemet har også en funksjon som skal varsle sjåføren dersom en syklist nærmer seg førerdøra bakfra. Dette skal hindre at en syklist sykler inn i en åpen dør. Funksjonen er vist i bildekarusellen over.

Ifølge Volvo imøtekommer eller overgår noen av de nye systemene GSR-kravene. Lastebilmerket tilbyr allerede i dag de andre systemene som blir obligatoriske i 2024, heter det i meldingen. Blant disse er nødstoppsignal (blinkende bremselys hvis lastebilen må bremse kraftig), ryggeassistenter, dekkstrykksovervåking (varsler for lavt lufttrykk), intelligent fartsgrenseinformasjon (leser skilt med fartsgrense), blindsoneinformasjon og trøtthetsvarsling.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Volvo Trucks

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109