23948sdkhjf

Unngå E18 om du kan – dobbelt opp med veiarbeid

TUNGE OPPGRADERINGER VEST FOR OSLO: Bru stenges ved Sandvika, og stort oppgraderingsarbeid starter på Sjølyst. Dette er en av landets mest trafikkerte veier.

Statens vegvesen måtte utsette arbeidet på grunn av trafikkaos da Bjørnsvikbrua ved Sandvika i Bærum skulle vedlikeholdes i desember i fjor. Årsaken: Stengningen av brua i retning Drammen førte til enorme køer.

Nå skal samme strekning stenges igjen. Dette skjer fra klokka 15 lørdag 3. juni til klokka 12 dagen etter. Arbeidet er en del av det Statens vegvesen beskriver som et omfattende vedlikeholdsarbeid. Brua består av to separate konstruksjoner, en i hver retning.

Unngå strekningen hvis mulig, sier Vegvesenet

Trafikanter bør unngå å bruke strekningen hvis de ikke må under stengingen. De som må bruke strekningen under stengingen, bør beregne god tid, heter det i en melding fra Statens vegvesen.

– Brua må stenges fordi vi skal koble ny pilar til brudekket, og dette er ikke et arbeid som vi kan gjennomføre med trafikk på brua. I tillegg er vi avhengig av en stenging med denne varigheten for nødvendig herding av betongen. Sikkerheten må komme først, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord.

Uka etter kan brua bli stengt i motsatt retning, forutsatt at alt går etter planen. Når brua i den ene retningen blir stengt, vil trafikk i begge retninger gå over brua i den andre retningen.

– Vi prøver alltid å unngå trafikkbegrensninger når det er stor trafikk, men arbeid på en så trafikkert strekning vil alltid få konsekvenser for trafikantene, sier Eiterjord.

Her blir det anleggsarbeid i hele sommer

Samme dag, altså 3. juni, snevres E18 også inn til ett kjørefelt ved Bygdøy- og Sjølystlokket. Oppgraderingen her omfatter kjørebanen, betongkonstruksjonene, vann- og avløpsledninger og tekniske installasjoner. I tillegg skal eksisterende rør for Hoffselva skiftes ut og erstattes av en betongkulvert.

- La bilen stå, og benytt alternative reiseformer, oppfordrer Statens vegvesen. Som kjent er dette vanskelig å få til når noe skal transporteres med lastebil. Da er det Ring 3 som gjelder som omkjøring.

Arbeidet på Bygdøy- og Sjølystlokket vil vare helt til september. Mer om dette arbeidet kan du lese her.

Opphav og kilder: Nyhetsmeldinger fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093