23948sdkhjf

Østfold Lastebiltreff: 150 biler på Fredriksten Festning - med en liten bismak

TUNGT TREFF: Østfold Lastebiltreff gikk i strålende sol, med utdeling av priser og rundt 150 kjøretøy på plassen. Men ikke alt gikk som det skulle.

- Det var god stemning, og vi var veldig heldig med været. De fleste deltakerne oppførte seg bra og vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde deltagere både underveis og i etterkant, skriver arrangørene av treffet til tungt.no.

Østfold Lastebiltreff ble i år arrangert samtidig som Stryn Motorfestival, noe som bidro til at målet om 200 kjøretøy ikke ble nådd.

Se hvem som vant kåringen av beste bil lenger ned i artikkelen.

En tung bismak

Nå var det ikke det at en svensk bil ble kåret til den fineste som var negativt, men at deltakere på treffet ikke klarte å følge de reglene som gjaldt. På arrangørens facebookside kan vi lese at alt ikke gikk etter planen.

"Dagen etter årets treff og vi i styret ønsker å takke dere alle som kom og gjorde helgen til det den var, sosial og veldig hyggelig. Men.. denne gangen må vi også dessverre ta opp noe mindre hyggelig og vi håper at dere gidder å ta dere tiden til å lese.

For å si det sånn så blir det ikke flere treff på festningen, da vi faktisk ikke er ønsket der igjen etter denne helgens arrangement!
Det ramlet inn klager både underveis i helgen men også i løpet av dagen i dag."

Les hele facebookinnlegget her:

Dagen etter årets treff og vi i styret ønsker å takke dere alle som kom og gjorde helgen til det den var, sosial og veldig hyggelig 
Uten interessen fra dere og ønske om å komme på slike treff, hadde det jo heller ikke blitt noe.

Men.. denne gangen må vi også dessverre ta opp noe mindre hyggelig og vi håper at dere gidder å ta dere tiden til å lese.

Å arrangere treff som dette krever faktisk ganske mye, det er mye som skjer bak kulissene som dere ikke ser eller hører om. Både mange måneder i forveien,  underveis i treffet og i etterkant.

Det er heller ikke enkelt å finne en plass som er stor nok til å romme ett hundretalls lastebiler og diverse og som i tillegg skal fylle endel andre kriterier for å kunne arrangere slike treff.

I år ble det Fredriksten Festning, som jo er en svært populær plass hvor det generelt gjennom året ferdes mange mennesker, og på denne årstiden er det også mye turister der.

Det er en offentlig plass og vi føler selv at vi forsøkte så godt vi kunne å få ut informasjon om hva som var akseptabelt og ikke, både her i gruppa, men også på nummeret dere med biler fikk utdelt ved ankomst.

For å si det sånn så blir det ikke flere treff på festningen, da vi faktisk ikke er ønsket der igjen etter denne helgens arrangement !!

Det ramlet inn klager både underveis i helgen men også i løpet av dagen i dag.
Det var flere tilfeller av urinering rundt på området, dette til tross for at det både står klart og tydelig i reglementet at det ikke er akseptabelt å gå andre stedene enn på toalettene, samtidig som alle er voksne mennesker og vet at urinering på offentlige områder ikke er lov og faktisk kan føre til bøtelegging dersom politiet ser det.

Det var voksne mennesker som presterte å urinere opp etter veggen på de toalettene som var satt ut, fremfor å gå inn på toalettet.

Det ble også observert urinering opp etter veggen på Kroa nede ved gressmatta og ellers rundt om bak lastebilene og oppetter murene/fjellknausene.
Flere ble snakket til av vaktene da de ble oppdaget, men de opplevde å bli møtt på en særdeles ufin og respektløs måte.

I tillegg til dette har det kommet inn flere klager på at det gikk mennesker og drakk rundt på området, noe vi også var tydelig på at kun skulle forekomme innenfor inngjerdet området på Place d'Armes eller i umiddelbar nærhet til lastebilene. Ikke til og fra Place d'Armes eller andre steder rundt omkring.

Vi synes det er utrolig trist at ett fåtall mennesker (for det er viktig å presisere at de aller fleste oppførte seg bra!) skal ødelegge for så mange som bare ønsker å treffes og har det sosialt og hyggelig.

Vi i styret skjems på vegne av voksne mennesker som ikke klarer å bruke toaletter og heller velger å urinere opp etter vegger, etc.

Det er sånn oppførsel som er med på å gi bransjen et dårlig rykte, dessverre, og det finnes jo heller ingen unnskyldning for at voksne mennesker kan oppføre seg på denne måten.

Det ble også meldt inn hærverk på en lastebil, som skal ha skjedd natt til søndag. Det skal vel ikke være nødvendig å måtte fortelle voksne mennesker at man ikke ødelegger en annen manns eiendom?

Er det noen som går rundt med dårlig samvittighet, så er det lov å ta kontakt med oss på innboks!!

Vi har i løpet av denne helgen også fått inn mange positive og hyggelige tilbakemeldinger på arrangementet og at det håpes på nytt treff neste år.  Dette setter vi veldig stor pris på !

Vi i styret har veldig lyst til å arrangere flere treff, men skal ha en evaluering når vi har fått landet litt, for det er som nevnt ikke så enkelt å finne egnede områder for dette og når voksne mennesker heller ikke kan oppføre seg og respektere de beskjeder og regler som settes, så mister man helt ærlig talt litt lysta også.

Styret i Østfold Lastebiltreff

Årets prisutdelinger

Det var som seg hør og bør kåring av treffets feteste biler. Første- og andreplass for treffets fineste lastebil gikk til to svenske biler.

Vinner ble Emil Aloandersson med sin Volvo FH16 750 2021. Han holder til i Dals Ed og kjører tømmer for Edsträfrakt i Nössemark.

Nummer to ble Anton Mäsak med sin Volvo FH 2021-modell som kjører Frigo gods i Norden for Pall Cargo AB.

Nummer tre ble Dennis Sjøberg med sin 2022-modell Scania R770 som kjører for Transportservice, Skien. Denne bilen går med alt fra tippsemi til brønntralle, walkingfloor, jumbo og semitralle. 

Det ble også delt ut en egen pokal til åtte år gamle Niklas som sammen med sin pappa har laget en egen "lastebil". De ønsker gjerne å se flere barn og rekruttering til yrket.

Opphav og kilder: En originalartikkel fra Tungt.no

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093