23948sdkhjf

Oppkjøp: Sørum Transport AS overtar Bøviks Transport AS

TUNGT OPPKJØP: Haugesund-bedriften Bøviks Transport AS hadde i 2022 en samlet omsetning på nær 60 millioner kroner. Salget vil i følge eier og daglig leder Jan Helge Nielsen sikre fremtiden til bedriften.

Samlet har Bøviks Transport i dag 17 vogntog og 18 ansatte. Selskapet skal fortsatt inneha navnet Bøviks Transport, og det skal også i fremtiden ha bulktransport som sitt hovedområde. Andre områder skal også utvikles i tråd med de ulike markeds- og kundeforventningene.

- Salget bidrar til at jeg som daglig leder og eier sikrer at Bøviks Transport AS også i fremtiden står sterkt, og at våre ansatte, kunder og samarbeidspartnere fortsatt får den kvaliteten som kreves, sier Nielsen.

I tungt.no sin transportør-guide, med Norges 2.562 største i godstransport på vei, ser vi at både Bøviks og Sørum ligger høyt oppe på listen. Oversikten viser omsetning og resultat og rangering i Norge for regnskapsåret 2021.

Sørum Transport AS er nummer 17 målt i sum driftsinntekter for 2021, med nær 265 millioner kroner. Bøviks Transport AS ligger rundt plass 300 med 37 millioner kroner, mens Dag Malmquist Transport AS, som også eies av Sørum Transport AS, ligger på plass nummer 1.065 med 8,7 millioner kroner.

Sørum og Bøviks hadde i 2021 et samlet resultat før skatt på nær 1,7 millioner kroner. I 2020 var tallet nær 22 millioner kroner.

Nielsen sier at de har samarbeidet med Sørum Transport AS i mange år, og at de ser positivt på fremtiden med nye eiere i Sørum Transport AS.

Svein Ove Vetrhus er styreleder og eier av SO Vetrhus AS, som eier 50 prosent av Sørum Transport.

- Vi er stolte over å få være med å videreutvikle Bøviks Transport AS sammen med Jan Helge og hans dyktige sjåfører, og sammen skal vi sikre gode og komplette logistikkløsninger for våre kunder, sier eier og styreleder Svein Ove Vetrhus.

  • Sørum Transport AS eies 50 prosent av Jenjo Holding AS v/Jens Stian Johansen og 50 prosent av SO Vetrhus AS v/Svein Ove Vetrhus.
  • Sørum Transport AS har kjøpt 50 prosent av aksjene i Bøviks Transport AS, samt at resterende 50 prosent overtas etter en gitt periode.
  • Bøviks Transport AS har vært eid av Jan Helge Nielsen, og Nielsen fortsetter som daglig leder i selskapet.
  • Bøviks Transport AS, Malmquist Transport AS (med Sørum Transport som morselskap), Sørum Transport AB og Sørum Transport AS vil samlet ha rundt 130 vogntog, 200 ansatte og en estimert omsetning i 2023 på over 400.000.000 kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11