23948sdkhjf

AF Gruppen signerte kontrakt på 3,2 milliarder kroner – bygger ny flyplass

LUFTHAVN I MO I RANA: Avinor og AF Gruppen har signert avtale om selve byggingen av den nye flyplassen i Mo i Rana.

Dette er fase 2 i prosjektet, og Avinor og AF Gruppen har nå vært igjennom en såkalt samspillfase for få optimalisere tekniske løsninger og anleggsgjennomføring.

Samspillfasen har gått ut på at Avinor og AF Gruppen har jobbet sammen i en periode før byggestart for å finne gode løsninger. Dette er en arbeidsform som tidligere har gitt raskere fremdrift og reduserte kostnader, ifølge Avinor.

Dette er inkludert

Prosjektet har målsetting om å oppnå Breeam Infrastructure sertifisering, nivå Very good. Kontraktsverdien er cirka 3,2 milliarder kroner eksklusiv merverdiavgift og opsjoner, ifølge en pressemelding fra AF Gruppen.

Den nye lufthavna vil ligge på Fagerlia, rett øst for Mo i Rana sentrum. Kontrakten inkluderer blant annet alle terrengarbeider, baneoppbygging, teknisk infrastruktur, terminalbygg og driftsbygninger.

Nødvendig infrastruktur som veier, gang- og sykkelvei og vann- og avløpsanlegg til flyplassen inngår også i kontrakten. De forberedende arbeidene er allerede startet.

Halvt år forsinket

Arbeidet er forventet å pågå til midten av 2026. Dette er et drøyt halvår forsinket ut fra det Avinor skrev i sin utlysning i desember 2021.

AF Gruppen omsatte for 31 milliarder kroner i 2022 og har i dag ca. 6000 medarbeidere.

Opphav og kilder: Pressemelding fra AF Gruppen, utlysning fra Avinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047