23948sdkhjf

Farlige blindsoner: Fjerner forkjørsvei for syklister

TUNG TRAFIKKSIKKERHET: Forsøket til SVV på å gi syklistene forkjørsrett fra Lysaker og inn til sentrum, var ikke så vellykket som ønsket. En snau uke etter at den nye rundkjøringen utenfor Color Lines brygge i Oslo var ferdig bygd, fjernes nå syklistenes forkjørsrett.

På lastebil.no kan vi lese at det var yrkessjåfør Trond Nordvik som meldte fra om den uoversiktlige rundkjøringen. Han mente sjåførene som kjører ut fra kaia ikke har noen mulighet til å se syklistene før det smeller. De får blindsoner fra begge sider, uavhengig om de kjører inn eller ut av rundkjøringen.

Dermed sendte NLF's regionsjefer, J Kristian Bjerke og Guttorm Tysnes, et varsel til Statens vegvesen. De fikk raskt svar og det ble arrangert befaring med NLF, sjåfør og SVV.

- I løpet av en drøy halvtime var vi vitne til flere farlige situasjoner, fortalte Tysnes etter befaringen.

Fikk testet blindsonene

Sjåfør Trond Nordvik hadde med seg trekkvogna for å vise SVV hvor stor utfordringen er.  

- Vi får blindsoner fra begge sider. Enten vi kjører inn i rundkjøringen eller ut av rundkjøringen. Vi må kjøre helt fram til rundkjøringen for å se syklistene, og det tar tid å komme over med 50 tonn. Samtidig kommer syklistene raskt. Når det er klart fra høyre, kan det plutselig dukke opp en tohjuling fra venstre, sier Nordvik til lastebil.no.

Prosjektleder, Magne Vikne i Statens vegvesen, var tydelig på at rundkjøringen skaper farlige situasjoner. 

- Dette er et farlig kryss som vi må se på. Vi må ta et skritt tilbake og vurdere nærmere hva vi kan gjøre. Det er rett og slett skummelt. Vi må derfor iverksette andre raske tiltak med det samme, sier Vikne til lastebil.no

Vikne forklarte at det på lang sikt vil være ønskelig med en bru over rundkjøringen for syklistene, men at det vil ta år å få på plass.

Opphav og kilder: Lastebil.no

Kommenter artikkelen (2)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125