23948sdkhjf

Elektriske Volvo FL og FE får mer rekkevidde

TUNG OPPGRADERING: Lover opptil 450 kilometer rekkevidde med nye batterier.

De nye batteriene har 42 prosent høyere kapasitet enn de gamle, skriver Volvo i en pressemelding.

Ifølge Volvo gjør dette at de mellomstore lastebilene FL og FE Electric nå kan takle de aller fleste oppdrag og ruter i urbane strøk. Lastebilene kan også brukes som kraftkilde til elektrisk utstyr.

Med det nye batteriet får Volvo FL Electric en oppgitt rekkevidde på opptil 450 kilometer, mens FE Electric skal greie opptil 275 kilometer.

- Med rekkevidde på opptil 450 km kan våre elektriske lastebiler erstatte alle diesellastebiler i flåten til kundene våre., hevder Volvos produktsjef Jessica Sandström.

For kunder som trenger maksimal nyttelast meir enn maksimal rekkevidde, er det mulig å bestille lastebilene med mindre batteripakke.

Modellene med de nye batteriene kan bestilles nå, og de skal være klare for levering fra høsten. Volvo har solgt nesten 5000 elektriske lastebiler siden den første ble lansert i 2019.

I en tidligere versjon av denne teksten sto det at FE Electric hadde en rekkevidde på opptil 300 km, som det ble opplyst i første omgang fra Volvo. Dette ble seinere endret til 275 km av Volvo.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Volvo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097