23948sdkhjf

Veidekke skal bygge Halsen skole i Stjørdal

Veidekke har etter endt samspillsfase inngått avtale med Stjørdal kommune om å bygge den nye Halsen barneskole.

280 MILLIONER KRONER: Oppdraget er et samspillsprosjekt verdt 280 millioner kroner.

Veidekke vant sommeren 2022 Stjørdal kommunes konkurranse om samspillsfasen for skolen basert på gjennomføringsplaner, bærekraft, kompetanse, teamsammensetning og pris. Siden har det vært gjennomført en utviklingsfase i tett samarbeid med kommunen.

– Skolen får solcelleanlegg på taket og fjernvarme som også skal brukes i byggetiden. Bygget er prosjektert til å ligge 30 prosent under referansebygg på energiforbruk. Regnvann skal gjenbrukes og det er gjort en kartlegging av eksisterende bygningsmasse som skal rives for gjenbruk av materialer, sier Torgeir Wiig, direktør i Veidekke Bygg Trøndelag.

Skolen blir på 7.100 kvadratmeter. Den skal ikke miljøsertifiseres, men prinsippene for standarden BREEAM NOR skal følges.

Den nye skolen skal ligge på tomten til dagens skolebygg som skal rives. Det er satt opp en midlertidig skole som skal benyttes i byggetiden. Rivearbeidene har startet og gravearbeidene vil starte i august/september. Den nye skolen er planlagt klar til skolestart i august 2025.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Veidekke.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078