23948sdkhjf

Nye Bodø lufthavn kunngjør konkurranse verdt 2,4 milliarder

Det har gått hele 24 år siden Avinor sist bygde flyplass.

TOTALT 7,2 MILLIARDER KRONER: Avinor skal sammen med Bodø kommune og Forsvaret bygge en ny lufthavn som etter planen skal stå ferdig i løpet av 2029. Kostnadsrammen er på 7,2 milliarder, hvor Avinor bidrar med 2,6 milliarder, mens resten skal finansieres av staten og lokale midler. 

I forbindelse med utbyggingen skal det anskaffes en totalentreprenør for E6 Terminal-Bygg, skriver Avinor i en pressemelding.

– Dette er en omfattende kontrakt. Vi har allerede hatt stor interesse knyttet til kunngjøringen, blant annet gjennom et fullsatt informasjonsmøte på Oslo kongressenter i mai, sier prosjektdirektør Paul Torgersen.

Terminal på 22.000 kvadratmeter

Kontrakten omfatter fire bygg, samt ombygging av noe eksisterende bygningsmasse. Hoveddelen av dette vil være terminalbygget på hele 22.000 kvadratmeter, i tillegg kommer driftsbygg, tømmestasjon og hovedport, samt ombygging av bygg tidligere eid av forsvaret.

Det kan også bli aktuelt å gjennomføre arbeider for andre aktører på lufthavnen eller ytterligere bygg som Avinor har behov for å etablere.

Tildeling rett rundt hjørnet

Dette er den andre av de to store kontraktene i prosjektet, og har en verdi av hele 2,4 milliarder. Tildeling av den første store kontrakten, E2 Flyside-Anlegg, er rett rundt hjørnet og kan forventes før sommeren.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Avinor.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125