23948sdkhjf

Nytt om navn: Gunstein Lauvrak ansatt som daglig leder i Agder Rental

TUNG SATSING PÅ UTLEIE: Agder Gruppen har hentet inn Gunstein Lauvrak (53) som daglig leder for konsernets nasjonale utleievirksomhet, Agder Rental.

Utleie av anleggsmaskiner står for en femtedel av konsernets årlige omsetning på 1,6 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra Agder Gruppen.

Med andre ord blir han sjef for en femtedel av konsernets omsetning.

Treffsikker kar

Som mangeårig skytter har han både konkurranseinstinkt og falkeblikk. Fra Krigsskolen har han etter sigende struktur i blodet. Begge deler blir nyttige når han skal rigge organisasjonen til å ta ytterligere markedsandeler i Norge.

I tillegg har han relevant erfaring som tidligere salgsdirektør i Ramirent og TOOLS. I tillegg har han vært administrerende direktør for ASSA ABLOY og Univern/ Swedol.

Men Agder Gruppen hadde han imidlertid ikke mye kjennskap til, før han fikk tilbud om jobb.

 - Jeg ble virkelig nysgjerrig da jeg oppdaget den formidable veksten selskapet har hatt. Og fascinert av den gode lønnsomheten, sier han.

"Den særnorske mentaliteten står for fall"

Lauvrak er ikke i tvil om at det er stort potensiale for fortsatt vekst i det norske anleggsmarkedet.

 - Utleieandelen har økt år for år i Norge - og kommer trolig til å fortsette å øke hvis man skjeler til utviklingen i andre land. I USA og England er utleie-andelen mye høyere enn hos oss. Den særnorske mentaliteten med å eie sine egne ting, tror jeg står for fall. Man trenger ikke se lenger enn til Sverige, der det er en helt annen tilnærming til det å leie. I Sverige er det for eksempel helt vanlig å leie både plenklippere og snøfresere også i bedriftsmarkedet.

Gunstein Lauvrak trekker også fram bærekraft-elementet. Det er mer bærekraftig å leie maskiner når man trenger dem, i stedet for å ha maskiner stående uvirksomme store deler av året.

 Skyer i horisonten.

- Vi er inne i en krevende tid med stadig økte renter som normalt påvirker investeringer negativt. Mange sliter med likviditeten, og i tillegg har myndighetene gitt et forvarsel om at offentlige investeringer innen infrastrukturprosjekter vil reduseres fra dagens nivå. Det blir i det hele tatt tøffere å overleve for mange i bransjen når lønnsomheten settes under press.

 - Men nettopp derfor kan løsningen være å leie – i stedet for å eie.

Opphav og kilder: Agder Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11