23948sdkhjf

Kranbilfolket har stemt: Anders Drange til topps - se alle de flotte bilene

TUNGE LØFT: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET", kårer månedens bilde blant sine over 8.517 gruppemedlemmer.

I juli er det bildet av bilen til Anders Drange som ble stemt frem som det beste. Og det er ikke første gang Drange vinner denne konkurransen. I januar gikk han også til topps, da med en Scania R650 med Palfinger 53 002SH kran.

Den samme bilen pryder motivet på månedens vinnerbilde. Bildet er tatt på Måløy da Drange var på jobb der.

Han har kjørt storbil i litt over fem år nå, og etter å ha prøvd ut langtransport og kransemi, mener han selv at kranbil er det han trives best med. Han kjører for sitt eget firma, med hjemmeadresse i Lysekloster rett sør for Bergen.

- Jeg kjører for det meste lokalt, men det dukker alltids opp noen langturer også. Jeg tar med det meste som kan gå på en kranbil, og heiser alt mulig som egner seg i kroken, sier Drange.

Vinnerbildet kåres på facebook rundt månedsskifte. En av gruppens to administratorer Hans Olav Askjer fra Olav Askjer Kran & Transport AS forteller hvordan vinneren kåres.

- Alle medlemmene i gruppen legger ut bilde i kommentarfeltet i en tråd, så må jeg telle likes på alle bildene. Det er fort 180-200 bilder som jeg må gå igjennom å se på. Det bildet med flest likes vinner og får pryde toppen av siden i en måned, sier Askjer.

Tungt.no har fått tillatelse fra gruppeadministrator til å vise bildene.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for desemberbilde. Her ser du de to som kom nærmest vinneren.

Andreplass til Karl Henning Vårdal fra Vårdal Transport med sin Scania G540 hvor taket på hytta er kuttet i bakkant. For å få plass til takstoler.

Tredjeplass til Piotr Novak med sin Scania fra Rølland Transport.

Opphav og kilder: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094