23948sdkhjf

Karen Johanne fra Tretten: - Store deler av familien min kjører lastebil, så det ligger vel i genene

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg var spent på hvordan det kom til å gå”

  • Sjåfør: Karen Johanne Olstad Aspelund
  • Bosted: Tretten, Gudbrandsdalen
  • Kjører: Gudbrandsdalen 
  • Bil: Scania R580, 2020-modell
  • Transporterer: Melk
  • Karen Johanne har kjørt tungbil siden januar 2019, og startet i jobben hos Østre Gausdal-bedriften Sigurd & Ola Grimstad AS i mai 2022.
  • Instagram: @olstadkaren

"Store deler av familien min kjører lastebil, så det ligger vel i genene at interessen for lastebil kom naturlig. Jeg gikk noen "feil" linjer på videregående før jeg fant ut at lastebil faktisk var det jeg ville. Jeg var innom bygg- og anlegg fordi jeg hadde interesse for maskiner i en periode, men både jeg og læreren ble vel enige om at lastebil i bunn og grunn var min store interesse. Jeg angrer ikke et sekund på valget jeg endte opp med. 

Den første gangen jeg skulle kjøre alene var på vinteren - januar 2019. Jeg var med på E6-utbygging til Veidekke på Rudshøgda, og jeg husker jeg var nervøs for å kjøre alene siden det var vinteren.

Jeg hadde hatt med meg en i bilen den første halvdelen av dagen siden jeg var ny, men han dro hjem litt utpå dagen. Jeg husker jeg skulle en tur opp til Rudshøgda Pukkverk, og der var det bratt. Jeg var nervøs for om jeg kom meg opp, eller om jeg fikk stopp og kom til å gå bakover igjen. Heldigvis gikk det mye bedre enn forventet. Jeg kom meg opp dit jeg skulle, fant lass, og kom meg ned igjen. 

En annen spesiell hendelse jeg husker godt var da jeg byttet jobb til et firma som dreiv med brøyting. Det var høsten 2020. Det er en liten kontrast fra å være den som venter på de som skal rydde opp veiene før deg, til å bli en av de som skal være med på å rydde veien for snø og gruse da det eventuelt var glatt. Jeg var spent på hvordan det kom til å gå. Jeg kjørte en Scania R730, 2019-modell som jeg likte veldig godt. Husker spesielt en natt jeg skulle ut å brøyte, når jeg var fersk i jobben. Det var mye snø det året jeg begynte og veien snødde igjen bare på den ene runden jeg kjørte. Men jeg syntes det var artig og jeg koste meg, i mørket med blitzere på, snøen som dalte ned med gjenskinnet fra blitzerne og musikk på anlegget. Det er en egen følelse å sitte sånn alene på veien og brøyte.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig med gode rutiner, og følge godt med i trafikken. Ute på veien har jeg kjørt mest i Gudbrandsdalen og Ringsaker, men jeg liker meg best i Gudbrandsdalen.

Når jeg ikke er på jobb så liker jeg å være med venner, eller bare se på en god film eller serie, eller lese en god bok."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047