23948sdkhjf

Syltern, Veidekke, Bravida skal fornye rullebanen på Ørlandet for 362 millioner kroner

TUNGT OPPDRAG: Johs. J. Syltern AS, Veidekke Industri AS og Bravida Norge AS skal stå for fornyelse av rullebanen på Ørland flystasjon. Oppdragsgiver er Forsvarsbygg.

Rullebanen stenges 7. september og rundt ett år framover. Flystasjonens taksebane vil fungere som rullebane i mellomtiden.

Den samlede verdien av kontraktene er 362 millioner kroner, og det er Johs Syltern AS som har fått den største, ifølge en pressemelding fra Forsvarsbygg.

Johs Syltern gjør grunnarbeid, Veidekke legger asfalt

Johs Syltern AS skal stå for alle grunnarbeider, inkludert fjerning av asfalt, utvidelse av skuldre fra 5 meter til 7,5 meter og etablering av sikkerhetsområde.

I tillegg kommer tilhørende arbeider med betongdekker, VA-anlegg og føringsveier for elektrisk opplegg. Denne kontrakten er på 193 millioner kroner inkl. mva.

Veidekke Industri AS skal legge all ny asfalt på renovert rullebane, inkludert skuldre og tilhørende flater. Kontraktsummen for dette arbeidet er 158 millioner kroner.

Lys og skilt for Bravida

Den minste kontrakten, på 11 millioner kroner, er det Bravida Norge AS som har fått. De skal utføre all demontering, lagring og remontering av dagens banebelysning. Dessuten skal Bravida montere nye armaturer og skilt etter renovering, og sette rullebanebelysningen i drift.

Prosjektet skal dekke både nasjonale behov og NATO-behov.

Prosjektet er delfinansiert gjennom NATOs investeringsprogram. Den økonomiske styringsrammen er på 703 millioner kroner.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Forsvarsbygg

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078