23948sdkhjf

Agder først av nye driftskontrakter mot 2030, og det varsles mer forhandling og flere kriterier

DRIFTSKONTRAKTER MED TYNGDE: Kontrakten for drift av riksveger i Agder lyses ut nå i oktober, med oppstart høsten 2024. Verdien av kontrakten er anslått til nesten en milliard kroner, opplyser Statens vegvesen i en fersk pressemelding.

Agder er også den eneste driftskontrakten for Statens vegvesen som får oppstart i 2024.

Den første 2025-kontrakten kunngjøres imidlertid allerede vinteren 2024, for å ha god tid til forhandlingsprosessen. Denne omfatter riksveger i Gudbrandsdalen.

Viktig mtp 2030-målene 

Statens vegvesen har ikke avklart endelig inndeling og anskaffelsesform for de øvrige kontraktene som har oppstart i 2025. Aktuelle områder er Østerdalen, Trondheim, Steinkjer og Salten.

Divisjonsdirektør for drift og vedlikehold i Statens vegvesen, Bjørn Laksforsmo peker imidlertid på at de neste kontraktene blir ekstra viktige, fordi de strekker seg fram til 2030 og dermed blir avgjørende for om Statens vegvesen lykkes med sin del av utslippskuttene.

Og mens det tidligere kun har vært pris som legges til grunn for driftskontrakter, har Statens vegvesen  det siste tatt i bruk flere former for anskaffelser.

Både arbeidsmiljø og klima er lagt til grunn

- Ved å legge vekt på mer enn bare laveste pris, får både samfunnet og den enkelte trafikant mer igjen for pengene – også på lang sikt. Vi ønsker å utfordre entreprenørene til å bruke sin kompetanse og kreativitet til å tenke nytt og finne de beste løsningene, sier divisjonsdirektør Laksforsmo.

- Men konkurranser med flere kriterier og med forhandlinger er arbeidskrevende, både for oss og for entreprenørene. Vi legger derfor opp til en gradvis omlegging, og starter i de markedene hvor det ligger best til rette for denne formen for konkurranse.

Laksforsmo lover tett dialog med bransjen fremover. Statens vegvesen tar også i bruk forhandling og flere tildelingskriterier på kontrakter for vedlikehold, utbedringer og elektro.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.144