23948sdkhjf

Peab signerte kontrakt for bygging av Nord-Norges største...

... kollektivterminal.

TUNGT OPPDRAG: Peab Anlegg AS og Statens vegvesen signerte i går kontrakten for bygging av ny kollektivterminal i Giæverbukta.

Roy-Lars Olsen, delprosjektleder i Statens vegvesen, er fornøyd, og det samme er Peab, som har bred erfaringt fra infrastrukturprojekter i Norge og Sverige.

- Vi er godt rustet til å håndtere  utfordringene ved byggingen av det nye trafikknutepunktet i Tromsø, sier Johan Hansson, sjef for Peabs anleggsvirksomhet i Norge.

130 millioner kroner, byggestart i høst

Peab Anlegg AS har påtatt seg oppdraget for nøyaktig 130 866 396,- kroner.

Prosjektets totalkostnad, styringsrammen, medregnet, grunnerverv, prosjektering, planlegging og usikkerhet, er beregnet til 225 millioner kroner.

Peab legger opp til å starte utbyggignen i august-september 2023, og terminalen skal etter planen stå ferdig i november 2024.

Derfor bygges ny terminal

Den nye bussterminalen, bildet på topp, er det første store prosjektet i bypakke Tenk Tromsø.

Med om lag 760 bussavganger daglig, og ca. 1.5 millioner av- og påstigninger årlig, er bussterminalen i Giæverbukte Nord-Norges største kollektivterminal.

Den nye terminalen vil få en utforming med bedre trafikkflyt, og vil være langt mer trafikksikker sammenlignet med dagens terminal (bildet under)

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125