23948sdkhjf

De første Menneskene på veien - hva gjør de i dag?

TUNG SERIE: Det er nå tre år siden tungt.no startet opp serien Menneskene på veien. Nær 250 yrkessjåfører er presentert i serien, som har gått uavbrutt siden 13. juni 2020.

Den første tiden ble to yrkessjåfører presentert hver uke. Nå kan du stifte bekjentskap med en ny tungbilsjåfør hver lørdag. Vi tar et tilbakeblikk og sjekker hva de første som var med i serien gjør i dag. 

Tips oss gjerne om folk du mener passer inn i en av seriene Menneskene på veien ved å sende en e-post til eivind.bye@egmont.com.

De første menneskene på veien

Tungt.no har vært i kontakt med noen av de første som var med i serien. Elise Kristiansen fra Lofoten var den første. Hun sa i 2020 at hun ble yrkessjåfør fordi hun har foreldre og en bror som kjører. I dag kjører hun for samme bedrift som den gang. Les om henne her og noen av de andre som var først ute.

Elise Kristiansen

 • Bosted: Lofoten
 • Var med i MPV 13. juni 2020 - se her

"I tiden etter at jeg var med i Menneskene på veien husker jeg at folk nevnte at de hadde lest om meg hos tungt.no. Det var artig.

Jeg jobber fortsatt i familiebedriften Lofothau AS. Har vi litt roligere tider kjører jeg som vikar hos Holdahl Maskin og Transport AS og Thore Magnussen og Sønn AS. Jeg kjører for det meste i Lofoten og Vesterålen, men i ny og ne blir det turer til Troms også. Transporterer for det meste fisk, både tørkede fiskehoder i containere, og alt fra tørkede fiskehoder til fersk fisk eller fiskehoder i thermotralle.

Jeg kjører fortsatt samme bil som sist, men rundt nyttårstider kommer den nye trekkvogna som blir en Scania S660 med løftetandem."

Roger "the cowboy" Skeie

 • Bosted: Skien i Vestfold-Telemark
 • Var med i MPV 20. juni 2020 - se her

"Siden sist har det vært mye jobbing. På grunn av coronaen ble det nesten ikke noen ferie på to år (mitt valg). I dag kjører jeg en helt ny Scania NextGen R560 Super, og jeg er storfornøyd med den.

Siden sist har jeg også byttet arbeidsgiver, og jobber nå for ett flott firma i Kristiansand, Pentagon Transport AS som holder til på Mjåvann industriområde. Jeg transporterer i grunn det samme som før, mye løstraller fra Brevik, men nå er alle trallene våre egne (Pentagon). Jeg kjører mest i Sør-Norge, men det er også noen turer til Midt-Norge, samt en og annen tur over grensen. Går også mye i hulldekke til diverse byggeprosjekter land og strand rundt.

Jeg har også min egen "bloggpost" på yrkessjåføren for tiden. Der er det masse bilder og historier fra uken som gikk. En liten tributt til de gamle dagene med Bergli Truckstopp nettsiden."

Marte Hjortland Hundhammer

 • Bosted: Os utenfor Bergen
 • Var med i MPV: 1. juli 2020 - se her

"Da jeg var med i Menneskene på veien fikk jeg en del nye følgere på instagram, og jeg fikk mange hyggelige kommentarer på at innlegget.

Siden den gang har jeg byttet jobb, og stortrives med det. Jeg jobber for OS Maskin Transport, og kjører stort sett lokalt i Bergen. Noen ganger blir det dagsturer på Vestlandet. Jeg transporterer all slags maskiner, gravemaskiner, hjullastere, borerigger og lignende, og diverse annet utstyr. Jeg kjører en fireakslet Scania, med et bra påbygg for frakting av maskiner og utstyr.

Akkurat nå er jeg i mammapermisjon, da vi fikk en datter i april."

Marita Danielsen

 • Bosted: Klepp, utenfor Stavanger
 • Var med i MPV: 8. juli 2020 - se her

"Tiden flyr! Jeg husker jeg fikk flere hilsninger langs veien etter at jeg var med i Menneskene på veien i 2020. Jeg fikk også noen meldinger om anbefalte arbeidsplasser og det var flere som synes det var kult at en konkurranse om lappen ble så seriøs.

Nå jobber jeg for Bergens-bedriften BB Transport hvor jeg kjører oljeutstyr base til base. Jeg kjører stort sett strekningen Stavanger-Bergen-Florø og Kristiansund på meg, men har vært to ganger Hammerfest. 

Jeg fikk ny bil i BB Transport for tre år siden, og nå venter en ny bil som kommer til vinteren. Det er en Scania S770 som skal innom FL Buur i Danmark. Bilen blir grønn, men jeg skal ha mine rosa detaljer på den, så den skiller seg litt ut."

Bjørn Tore Lindgaard Larsen

 • Bosted: Fall ved Randsfjorden
 • Var med i MPV: 11. juli 2020 - se her

"Jeg driver fortsatt hos min far i Leif Egil’s Transport, men akkurat nå er jeg i pappapermisjon.

Da jeg er på jobb kjører jeg ikke noen fast bil, men stepper inn der det trengs. Vi har biler som dekker hele Europa. Fra tralletrekkere til maskinsemier. Jeg transporterer alt mulig rart fra anleggmaskiner, bildeler, husmoduler og landbruksmaskiner."

Karoline Dyrøy

 • Bosted: Bergen
 • Var med i MPV 15. juli 2020 - se her

"Da jeg var med i Menneskene på veien i 2020 husker jeg at det ble litt meldinger fra folk som kjente meg igjen. Det husker jeg var gøy.

Jeg har byttet jobb siden sist, og jobber i dag for Sotra Kran. Nå kjører jeg mer forskjellig, og får lære mye nytt. Jeg kjører en Volvo 540 trekkvogn. Transporterer alt mulig, og det er det som er så kjekt. Det er ne nytt hele tiden. Jeg kjører litt tippsemi, motvekter til mobilkranene våre, og alt mulig man kan transportere på lastebil. Jeg kjører mest i Bergen og omegn, men litt overalt og en lengre tur i ny og ne."

André Pedersen Ripel

 • Bosted: Skorfoss i Skien
 • Var med i MPV 18. juli 2020 - se her

"Siden sist jeg var med i Menneskene på veien har jeg jo faktisk blitt gift. Jeg og min kone Ann Therese Pedersen Ripel hadde en Scania trekkvogn som transportmiddel fra kirken. Det var et kjempebra bryllup med venner og kjente. Jeg har også vært litt sykemeldt på grunn av en operasjon for prolaps. Med en god arbeidsgiver og et godt samarbeid har jeg fått kjøre mer lokalt på Sør- og Østlandet. Det resulterer i at jeg får litt mer fritid og tid til fritidsaktiviteter som hundetrening med NRH (Norske Rednings Hunder) og det som hører med i et familieliv.

Til daglig transporterer jeg trelast for Bergene Holm, samt litt gjødsel og gulerot for bøndene. Bilen jeg kjører nå en er Scania Streamline Super70-utgave. Med Ekeri jumbo. Trekkvogna skal byttes nå med en Scania Next Gen 560 super, og det er jeg veldig spent på.

Kine Nordlien Hagen

 • Bosted: Otta
 • Var med i MPV: 22. juli 2020 - se her

"Tiden går virkelig fort. Jeg husker jeg fikk noen heiarop på facebookinnlegget med meg som ble delt av tungt.no i 2020.

Siden den gang har jeg jeg byttet jobb og fått to barn. Det betyr at jeg har vært ute av jobb siden mai 2022 på grunn av mammapermisjon. Før jeg gikk ut i permisjon hadde jeg ikke fast bil, men kjørte en Volvo før jeg måtte kaste inn håndkle på grunn av graviditeten. Jeg ansatt hos Gudbrandsdal Frakt, og hadde lokalkjøring med fast utgangspunkt fra terminalen på Otta og sørover Gudbrandsdalen. Snudde stort sett på Lillehammer, men kjørte ofte ut til Biri etter returlass. Lasten var alt som kan fraktes på en skapbil, men for det meste kjøl og frys og litt stykkgods."

Elen Nyhaven

 • Bosted: Birkeland i Agder
 • Var med i MPV: 29. juli 2020 - se her

"Jeg husker jeg fikk mange gode tilbakemeldinger sist jeg var med i Menneskene på veien, og det var veldig koselig å bli spurt om å være med.

Siden sist jeg var med har jeg kjørt for Bendiks Transport, og hatt et år i Lyngdal og kjørt stykkgods for M.O. Transport mellom Kristiansand og Stavanger. Men nå er jeg tilbake "heime" i Bendiks igjen, og har nå vært der det siste året. Jeg kjører en Scania R500 trekkvogn med Ekeritralle bak. Dette er den samme gode tralla som jeg alltid har hatt i min tid hos Bendiks. Tralla blir faktisk 15 år i år, og det sier litt om kvaliteten til Ekeri.

Jeg kjører hovedsaklig på hele Sør- og Østlandet, Trondheim og Møre. Men det er ingenting fast, så jeg vet aldri hva ukene bringer. Jeg ringer når bilen er tom og må plukke nytt lass til nye destinasjoner. Lassene er varierte, noen ganger pallegods, noen ganger tungt og andre ganger lett, og mye forskjellig. Alt du får på tralla egentlig. En ting er hvertfall sikkert, lassene er like forskjellige som hverdagen, og det liker jeg."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062