23948sdkhjf

Tilbud på trøndersk med tre ganger differanse: Brødrene Bjerkli AS vs Austad Maskinstasjon AS

TUNGT SPRIK: I konkurranse om veivedlikeholdsoppgaver i Trøndelag.

Når det høyeste anbudet er nesten tre ganger dyrere enn det laveste, er det vel lov å si at det er stort sprik i tilbudene?

Det er resultatet etter at fristen har gått ut på å levere tilbud på å skifte ut stikkrenner, kummer, kantforstering, forsterking av veibanen og utskifting av gamle skilt (blant annet) i Trøndelag. (Kontrakten gjelder ikke løpende driftsoppgaver, som er regulert i egne driftskontrakter.)

Slik ser tilbudene ut:

Tilbyder

Totalsum eks. moms

Brødrene Bjerkli AS

37 747 684

Veidekke Industri AS

43 308 045

Peab Anlegg AS

64 051 311,86

Farbu & Gausen AS

96 452 100

Austad Maskinstasjon AS

109 406 600

– Nå skal Statens vegvesen kvalitetssikre all dokumentasjon og kontrollregne tilbudene før det blir besluttet hvem som får kontrakten, sier byggeleder Erling Halvorsen.

Slik fungerer kontrakten

Kontrakten omfatter vedlikeholdsoppgaver på riksveger og riks gang- og sykkelveger, med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner i Trøndelag fylke. Kontrakten gjelder ikke løpende driftsoppgaver, som er regulert i egne driftskontrakter.

– De enkelte oppdragene gjøres etter bestilling fra Statens vegvesen som byggherre. Arbeidet gjøres opp i henhold til mengder og enhetspriser for definerte prosesser og som regningsarbeid i henhold til timepriser for mannskap og maskiner, forteller Halvorsen.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078