23948sdkhjf

Utbyggingsfirmaet Bonava permitterer over halvparten av de ansatte

TUNG BESKJED: Mer enn halvparten av de ansatte fikk permitteringsvarselet i ferien.

Permitteringene skjer bare en måneds tid etter at investeringsfondet Union Residential Development kjøpte Bonava. Bonava er en av de største boligbyggerne i Bergensområdet.

Nødvendig konsekvens

Ifølge Bergensavisen kommer permitteringene som følge av stans i boligmarkedet.

– Det er trist, men det er en direkte konsekvens av markedet, der det ikke selges nye boliger om dagen. Det er full krasj i dette markedet og det må vi ta konsekvensen av, sier adm. dir. Union, Baard Schumann til avisa.

Han mener det var klart da de kjøpte Bonava i juni at det ville komme kutt, da mange av selskapets konkurrenter allerede hadde permittert mange av sine ansatte.

- Bonava hadde nok gjort dette uavhengig av om vi kom inn som eiere. Organisasjonen ble nok fredet i perioden rundt salget, sier Schumann videre.

37 skal permitteres

Mer enn halvparten av Bonavas ansatte skal permitteres. Det betyr at til sammen 37 ansatte blir permittert. Selskapet har totalt 70 ansatte på landsbasis. Avdelingen i Bergen vil ifølge BA bli hardest berørt da 26 blir helt eller delvis permittert.

Schumann håper at boligmarkedet skal bli bedre mot slutten av året, og at man da kan hente tilbake de som nå permitteres.

Fikk beskjed i ferien

Tillitsvalgt i Bonava, Sverre Næsgaard, sier til avisa at de ansatte visste at det ville bli endringer, men at de ikke hadde trodd at permitteringene skulle bli så mange. De ansatte fikk meldingen om permitteringene midt i ferien.

- Mange av de som nå permitteres blir det 100 eller 80 prosent, sier han.

Opphav og kilder: Bergensavisen

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125