23948sdkhjf

Innlandet: Fylkesveier stengt 110 steder

TUNGT EKSTREMVÆRKRISE: 60 veier er stengt på til sammen 110 steder i Innlandet.

Situasjonen har stabilisert seg, men likevel fortsetter flom og ras å gjøre skade på fylkesveiene, melder Innlandet fylkeskommune fredag. Fylkesveinettet i Innlandet er på nesten 7000 kilometer.

- I løpet av uka har vi hatt hendelser på ca. 150 steder på fylkesveinettet. Etter hvert som vannet trekker seg tilbake, finner vi nye punkter der bruer og veger har fått skader. Det er også flere områder der vi ikke kommer til ennå, fordi vegen er stengt av ras, sier samferdselssjef Aud M. Riseng til fylkeskommunens nettside.

Ti veier åpnet

Rundt ti veier som tidligere har vært stengt, er nå åpnet. De viktigste øst-vest-forbindelsene er prioritert. Geologer har inspisert veiene med helikopter og droner for å undersøke om det er trygt å sette i gang med opprydding.

- Noen forbindelser er viktige for å få i gang igjen transport som folk er spesielt avhengig av, sier Riseng. Blant disse er fylkesvei 255 i Gausdal, Nord-Fron og Sør-Fron, fylkesvei 27 mellom Ringebu og Stor-Elvdal og fylkesvei 29 mellom Dovre og Alvdal.

- Livsfarlig å bryte sperringer

Fylkeskommunene oppfordrer innstendig folk til ikke å bryte sperringer.

- De kan utsette seg for livsfare ved å kjøre på stengte veger. Disse veiene kan være rasfarlige eller ha store skader på grunn av hull, utglidninger og utgraving av masse under veidekket, sier samferdselssjefen.

Opphav og kilder: Innlandet fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08