23948sdkhjf

OPPDATERT om Hans-effektene: Alle hovedveger på Østlandet er åpne - men det er fortsatt omkjøringer

TUNGT EKSTREMVÆR: Statens vegvesen meldte søndag kveld at E6 forbi Tretten nå er åpent etter ekstremværet Hans, men at tungtrafikken som skal sør- eller nordover fortsatt bør kjøre Østerdalen.

Oppdatert mandag formiddag: Statens vegvesen åpnet i natt E134 mellom Drammen og Hokksund. Alle hovedveger på Østlandet åpne etter Hans, men det er fortsatt omkjøringer.

Tungtrafikken oppfordres til å kjøre Østerdalen: Det er nemlig fortsatt omkjøringer via mindre veger, som ikke egner seg for tungtrafikk. For E6 Innlandet gjelder dette strekningene Harpefoss-Frya og Fåvang sentrum i Gudbrandsdalen.

- Vi oppfordrer tungtransporten til å velge rv. 3 Østerdalen både nord- og sørover. Der er fremkommeligheten best, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen.

Søndag kveld:

E16 og E134

Søndag ble også E16 i Buskerud, ved Sperillen, åpnet med redusert framkommelighet. Det vil bli manuell trafikkdirigering forbi flompunktet.

E134 Drammen - Hokksund er fortsatt stengt.

- Stor innsats fra mange gjør at vi stadig åpner nye vegstrekninger, sier Løkken.

Han understreker igjen at det kan ta tid å «friskmelde» alle vegene. Det er fare for utglidninger når vannet trekker seg tilbake. Det pågår mange reparasjonsarbeider for å få i stand vegnettet. At vannet er borte, betyr ikke nødvendigvis at vegen er ok. Det kan være betydelige underliggende og usynlige skader.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156