23948sdkhjf

Entreprenørservice AS satser for fullt på styrt løsmasseboring

Dette er Skanskas datterselskap.

ÅTTE NYE ANSATTE: Entreprenørservice har rekruttert eksperter fra Danmark og satser for fullt innen styrt løsmasseboring.

Avansert boreteknikk har siden Entreprenørservice ble etablert tilbake i 1962 vært en grunnpilarene i selskapets virksomhet. Styrt boring i løsmasser har vært et av spesialområdene som boreavdelingen har satset på  siden 2013.

Det skriver Skanska i en pressemelding.

Det siste året har imidlertid avdelingen hatt lav aktivitet som følge av personalmangel. Nå er imidlertid personalkabalen løst.

- Med 10 ansatte og tre moderne borerigger, er vi klar til å gjøre et skikkelig løft og ta tilbake posisjonen vi hadde i mange år i dette markedet, sier Kristian Brende, adm.dir. i Entreprenørservice.

Enkelt forklart går styrt boring ut på å føre en borstang, kalt pilot, under bakken etter en prosjektert trasé. Under boringen blir piloten peilet inn av en kontrollør oppe på bakken som følger nøye med via instrumenter og sikrer at boringen følger den prosjekterte linjen.

Selv om aktiviteten innen styrt boring har vært noe redusert siste året, så har selskapet flere jobber på gang slik at alle de nyansatte vil gå rett ut i prosjekt.

- Markedet for no-dig metoder er økende og det vi særlig sikter oss inn mot er de litt større og komplekse prosjektene, gjerne kombinasjonsprosjekter som både har boring i fjell og boring i løsmasser, sier Brende.

Brende trekker frem spisskompetansen til en av de nyansatte, Morten Oxholm som har over 20 års erfaring innen fagområdet. Han har bygget opp avdelingen for styrt boring i det som i dag er Danmarks største aktør, før han etablerte et eget selskap i 2019 som de siste årene har hatt en betydelig omsetning sør i Danmark og nordre deler av Tyskland.

– Jeg har lenge hatt et ønske om å jobbe i Norge og er faglig trigget av den spennende geologien og ikke minst kombinasjonen av boring i løsmasser og fjell, sier Morten Oxholm.

Entreprenørservice AS er et spesialistselskap innen boring, fundamentering og sprøytebetong. Selskapet er et heleid datterselskap i Skanska Norge AS.

Skanska er et prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av næringsbygg, boliger og prosjekter i offentlig-privat-samarbeid. Konsernet har i dag 35.000 medarbeidere i ni land.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Skanska.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112