23948sdkhjf

Skanska bygger behandlingssenter for en halv milliard i Bergen

Skanska har signert kontakt med Bergen kommune om bygging av nye Midtbygda behandlingssenter.

TUNG KONTRAKT: Kontrakten har en verdi på 548 millioner kroner og inngår Skanskas ordrereserve for tredje kvartal.

Etter å ha gjennomført samspillsfase er byggekontrakten for nye Midtbygda behandlingssenter nå signert. 

Prosjektet bygges tett på Åsaheimen sykehjem som Skanska tidligere har bygget for kommunen.

- Bygget tilfredsstiller de ambisiøse klima- og miljøambisjonene kommunen har satt , sier Håvard Tjore, regiondirektør med ansvar for Skanskas byggvirksomhet på Vestlandet.

Byggeplassen skal drives utslippsfri byggeplass med et mål om 85 prosent reduksjon av utslipp gjennom bruk av elektriske anleggsmaskiner.

Det blir oppstart bygging i oktober 2023 og prosjektet skal være ferdigstilt i oktober 2026.

Prosjektet blir miljøsertifisert i henhold til BREEAM NOR med en målsetning om nivå Excellent. Bygget blir såkalt «Paris Proof» som betyr at det vil bli benyttet klimavennlige materialer, fornybar energi og energieffektive løsninger som er i tråd med Paris-avtalen.

Prosjektet er også et forbildeprosjekt i Futurebuilt NZEB og bygges på en måte som gjør at det vil kreve lite tilført strøm i drift.

Solceller i kombinasjon med et svært effektivt ventilasjonsanlegg, Low-ex varmesystem, passivhusstandard og geobrønner gjør at bygget bare vil forbruke omtrent 40 kWh per kvadratmeter.

Gamle Midtbygda sykehjem skal rives som en del av kontraktsarbeidene og det er lagt opp til utstrakt bruk av ombruk i prosjektet. Ca. 847 kvadratmeter med hulldekker skal ombrukes i det nye bygget. I tillegg skal 950 kvadratmeter med systemhimling, 15 tonn bærestål og diverse andre bygningsdeler som ståltrapp, servanter, kabelbroer og dører gjenbrukes.

Skanska er et prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av næringsbygg, boliger og prosjekter i offentlig-privat-samarbeid. Konsernet har i dag 35.000 medarbeidere i ni land hvor Skanska.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Skanska.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141