23948sdkhjf

Fem elektrokontakter for tilsammen over 600 millioner har startet

TUNGT OM STRØM: Det er kontrakter for Statens vegvesen, og de sørger for lys langs riksvegene, samt drift av elektroinstallasjoner i tunneler, signalanlegg og mye annet.

Alle kontraktene har en varighet på fem år, 2023-2028.

Kontrakt Entreprenør Kontraktsum
Vestfold og Telemark øst Mesta AS 250717723
Agder og Telemark vest Otera Traftec AS 175035967
Oslo elektro og automasjon Mesta AS 84585622
Stor-Oslo trafikksignalanlegg Otera Traftec AS 37978947
Finnmark Gagama Elektro AS 64619220

– Kontraktene omfatter drift og vedlikehold av alle elektroinstallasjoner som veglys, tunneler, værstasjonen, tellepunkt, kameraer, skilter og signalanlegg, forteller Bente Johnsen Aase, avdelingsdirektør for Kontrakt og marked i Statens vegvesens Drift og vedlikehold.

I kontraktsarbeidet skal entreprenørene nå ha en energirådgiver.

– Planen er at vi skal jobbe mer med forbrukeranalyser, optimalisering av anleggene og gjøre kost-nytt-analyser ved utskifting av utstyr. Dette for å redusere strømforbruk blant annet. Vi har lagt opp til å bytte ut vegbelysning til LED, nettopp for å redusere kostnader, men vi er åpne for andre tiltak også, sier Johnsen Aase.

Den ene kontrakten i øst er en egen kontrakt for trafikklysene i og rundt hovedstaden. Kontrakten omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver av signalanlegg på riksveger i Stor-Oslo, samt noen signalanlegg på riksveger i Viken og Innlandet fylker.

– Vi har valgt å ha en egen kontrakt for signalanleggene på riksvegene i Stor-Oslo. Her er det svært høy trafikk, og det er viktig at signalanleggene fungerer godt for å få en god trafikkflyt, forklarer Aase.

I tillegg til drift- og vedlikeholdsoppgaver, inkluderer kontrakten også bygging, ombygging og leveranser av materialer knyttet til anleggene i denne kontrakten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08