23948sdkhjf

Ny Scania R590 til A. Randen Transport AS: - Dette er en lettkjørt bil med en fantastisk girkasse

TUNG NYBIL: Familie-bedriften A. Randen Transport AS i Vågå kommune har i dag fem biler i bilparken. Siste tilskudd er en Scania R590.

Bilen er utstyrt med med alt tenkelig utstyr og multiluft krok. Den skal skal gå med asfalt, massetransport, containertransport og tømmertransport.

- Det ble ny bil nå siden vi måtte bytte ut en Scania R580 2016-modell, sier daglig leder Asgeir Randen. 

Han driver familiebedriften sammen med sin far Joar Randen. Asgeir styrer tømmertransporten mens Joar har dyretransporten.

- Hvorfor ble det en Scania?

- Her i familien har det alltid vært Scania som har vært i sentrum, og i dag har vi fem Scania. Vi har et Scania-verksted på Otta med god service, kun tre mil fra der vi holder til, sier Randen.

Han legger ikke skjul på at det har vært en Volvo innom bedriften også.

Nybilen ble bestilt for rundt 16 måneder siden. 

- Sjåføren som fikk ny bil nå hadde en 2016-modell Scania R580 6x2 fra før. I den kjøringen som bilen har gått i så var 580 en optimal motor. Med 590 i den nye bilen, kombinert med Scania sin nye opticruise-girkasse, ser jeg for meg opp til seks prosent drivstoffbesparelser. Samt at vi ønsket tandemdrift denne gangen, sier Randen.

- Hva hadde dere spesielt fokus på ved kjøp av denne bilen?

- Det som var i fokus ved innkjøp av ny bil var at vi valgte fire akslinger. Da kan vi ha mer nyttelast, vi kan ha hele tiden ha tyngre bil enn henger, samt muligheten for 60 tonn. Vi gikk for en multiliftkrok isteden for Joab denne gangen, siden vi da har mulighet for rask hjelp og service hos Helges Bil på Otta, hvis det blir behov for det, sier Randen.

Sjåfør på nybilen er Sigurd Kleiven.

- Denne bilen er stødig som fjell og er meget dravilig med sitt store moment, så trives den godt på lave turtall. Det er en lettkjørt og god bil med en fantastisk gearkasse, sier Randen.

Bedriften har i dag to dyrebiler, to krokbiler og en planbil. Det er en fast ansatt i tillegg til far og sønn Randen. I tillegg har de to innleide sjåfører.

A. Randen Transport AS står på proff.no oppført med fem ansatte. Bedriften hadde i 2022 driftsinntekter på 8,5 millioner kroner, og et resultat før skatt på 52.000 kroner. 

Opphav og kilder: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078