23948sdkhjf

Mesta installerer skjermer i alle kjøretøy og maskiner - også innleide

Nå kan sjåførene strø med stemmen.

SKJERMTUNGT: Nå får alle kjøretøy og maskiner i Mesta-systemet digitale skjermer med et nytt avansert styringssystem.

Det skriver Mesta i en pressmelding, etter en ny avtale med svenske BM System AB. Skjermene er del av et verktøy til bedre drift av norske veier, og det nye driftssystemet skal  bety en liten revolusjon for folk ute på veiene, ifølge Mesta.

- Vi er midt i en digital transformasjon av vår veidrift, og dette vil gi oss en konkurransefordel. Det er virkelig en gamechanger for oss, mener konsernsjef Marianne Bergmann Røren.

Vinterdrift av veier krever ifølge Mesta omfattende datamengder for planlegging, gjennomføring og dokumentasjon. Svenske BM System har skreddersydde systemløsninger og "Software as a service" (SaaS)-løsning for drift og vedlikehold av veier, veiobjekter og tilhørende infrastruktur.

Det nye verktøyet Road Service System som Mesta nå tar i bruk, skal gi både ansatte og underentreprenører mer hjelp i hverdagen, slik at det blir enklere å gjøre ting riktig.

Løsningen er fullskala-testet i fem prosjekter, og er nå skreddersydd for Mestas datafangst og rapportering av brøyte- og strømengder.

Alle Mestas kjøretøyer utstyres med skjermer som gir "navigasjonsstøtte for optimaliserte ruter", mens stemmestyring blant annet gir mer presis spredning av salt. Vinterdriften bruker hyperlokale veiværprognoser, som bidrar til å brøyte, salte og strø mer presist.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Mesta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125