23948sdkhjf

Sweco får 50 millioner SEK i oppdrag for å modernisere det svenske strømnettet

Svenska kraftnät er et svensk statsforetak som har fått i oppdrag av myndighetene å vedlikeholde og utvikle Sveriges nett for elektrisitet.

TUNG OPPGRADERING: Svenska kraftnät har gitt Sweco i oppgave å fullføre en omfattende gjennomgang og oppgradering av elektrisitetsoverføringssystemet i hele Sverige.

Oppdraget startet i mai 2023 og strekker seg til 2031 og har en ordreverdi på i overkant av 50 millioner SEK.

Det skriver Sweco i en pressemelding. 

Svenska kraftnäts elektrisitetsoverføringssystem består i hovedsak av luftledninger som krever proaktivt vedlikehold for å fungere optimalt.

– Svenska kraftnät gjør nå omfattende fremtidige investeringer i strømnettet og Sweco bistår med tverrfaglig kompetanse, sier Ann-Louise Lökholm Klasson i Sweco Sverige.

Nærmere bestemt går oppdraget fra Svenska kraftnät ut på at Sweco skal gjennomføre en forstudie samt forhåndsplanlegging og detaljprosjektering av tiltak som skal gjøres for gjennomgang av luftledningene i hele Sverige.

Oppdraget omfatter også geotekniske undersøkelser langs luftledningene. Sweco deltar i dette arbeidet ved å analysere og sammenstille inndata, og ved å evaluere tiltakene som skal iverksettes for å sikre at linjene er driftssikre og trygge.

Sweco er Europas ledende ingeniør- og arkitekturrådgivning, med en omsetning på cirka 24 milliarder SEK (2,2 milliarder EUR) i 2022.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Sweco.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093