23948sdkhjf

Italia: Førerkortet kan inndras i inntil 30 år

TUNG SKJERPING: Italia strammer til reaksjonene kraftig mot brudd på trafikkreglene. Trafikksyndere kan miste lappen i inntil 30 år.

Det er ikke bare i Norge konsekvensene kan være store av å bryte trafikkreglene. Italia har reformert reaksjonene for brudd på trafikkreglene, og noen av endringene vil virkelig svi.

Særlig kjøring i påvirket tilstand, både alkohol og narkotika, får skjerpede reaksjoner i reformen. Den som blir tatt for kjøring i påvirket tilstand, kan få førerkortet inndratt i inntil tre år.

Dersom vedkommende blir tatt igjen, drar det seg virkelig til. Da er det nulltoleranse som gjelder, og personen må finne seg i at kjøretøyet får innmontert alkolås. Hvis personen likevel velger å sette seg bak rattet i påvirket tilstand, kan førerkortet bli inndratt i inntil 30 år, skriver avisa la Repubblica ifølge Trans.info.

Feil mobilbruk kan koste inntil 19.500 kroner

Det er ikke bare kjøring i beruset tilstand som blir gjenstand for skjerpede reaksjoner. Også mobilbruk og brudd på fartsgrensene kan utløse kostbare gebyrer og tap av førerkort.

Brudd på reglene for bruk av mobiltelefon har hittil gitt gebyr på fra 165 til 660 euro. Dette økes til mellom 422 og 1697 euro, der sistnevnte sum er nær 19.500 kroner med dagens kronekurs. Ved førstegangsforseelse kan førerkortet inndras i to måneder.

Øker ved gjentatt brudd

Den som blir tatt for samme regelbrudd innen to år, kan miste førerkortet i inntil tre måneder. Gebyret øker da til mellom 644 og 2588 euro, altså tett på 30.000 kroner.

Brudd på fartgrensene kan heretter gi gebyr på inntil 1084 euro. I tillegg er det verdt å merke seg at feilparkering kan bli skikkelig dyrt. Inntil 990 euro kan det koste å parkere på parkeringsplass forbeholdt funksjonshemmede. Parkering i bussfelt kan koste inntil 660 euro.

Opphav og kilder: Trans.info (tysk utgave)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141