23948sdkhjf

Mercedes Atego til Grenland Bilberging AS: - Guttene som kjører bilen skryter veldig

TUNG NYBIL: Grenland Bilberging AS har fått en ny Mercedes-Benz Atego 1224L bilberger med påbygg fra Vang-Autoservice.

- Med denne bilen kan vi transportere biler inntil 3.790 kilo på planet, og ha bil i brilla også på inntil 3.500 kilo. Vi kan berge langt større biler ved fastkjøring, utforkjøring og lignende, sier Lars Kristian Hovland, daglig leder i Grenland Bilberging.

Porsgrunn-bedriften bytter ut sine biler hvert femte år. Bestillingstiden for den nye bergeren var litt over ett år. Den ble levert i slutten av mai i år.

- Guttene som kjører bilen skryter veldig av kjørekomfort, svingradius og motoreffekt. Den ble også veldig godt utstyrt både fra Mercedes-Benz og påbygger Vang Autoservice AS med et Tevor bergingspåbygg, sier Hovland.

De har tidligere forsøkt flere typer chassis, men hadde hørt mye positivt om Atego.

- Et 12 tonn chassis er perfekt som bergingsbil til vårt bruk, da den størrelsen kan utføre over 90 prosent av oppdragene våre, sier Hovland.

Bilene til Grenland Bilberging blir brukt hele døgnet, og det er flere sjåfører på bilene.

- Vi har også en tungbil, som er en Scania R560 med Falkom påbygg. Vi har også en Chevrolet Silverado 3500 med Vulcan 882 bergingspåbygg som funger godt som en bil nummer to tungbil på trange plasser eller som en hjelpebil.

Grenland Bilberging AS har sitt hovedkontor i Porsgrunn, og står på proff.no oppført med 28 ansatte. Bedriften hadde i 2022 driftsinntekter på 16 millioner kroner, og et resultat før skatt på 1,4 millioner kroner.

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078