23948sdkhjf

Ny Volvo til Eek Logistikk AS: - En 460 passer godt til vår bruk

TUNG NYBIL: Notodden-bedriften Eek Logistikk AS har i dag 14 lastebiler i flåten sin. Den nyeste er en Volvo FM 460 skapbil med henger.

Skapet på bilen er levert av Fokor, hengeren fra Ekeri, og begge med bakløfter fra Zepro. 

- Bilen har bare vært i bruk en ukes tid nå, men så langt virker den veldig bra. Forbruket ligger på 3,5 liter på mila med henger, og det er vi godt fornøyd med, sier Bjørn-Vidar Eek, kjøreleder i Eek Logistikk.

Nybilen skal gå i fast rute Notodden-Vinterbro-Skedsmokorset-Notodden. Den laster fast på Maske på Vinterbro og Heidenreich på Skedsmokorset. Maske er mye sanitærartikler og papir til sykehus, aldershjem, skole og barnehager. Heidenreich er rør og VVS-utstyr.

- Denne bilen ble bestilt i mars 2022 og levert september 2023, så litt over et år leveringstid. Vi skal bytte ut en gammel bil nå, samt at vi hadde behov for henger på grunn av oppdrag for en ny kunde, sier Eek.

- Hvorfor ble valget en Volvo?

Vi er godt fornøyd med Volvo. Det er lite ståtid og godt servicenett. I tillegg bruker vi flåtestyrings-systemet til Volvo aktivt. Så da vi kjøpte denne var det service, flåtestyring og drivstofføkonomi som stod i sentrum, sier Eek.

- Hva er grunnen til at dere valgte en FM 460?

- Det er fordi en 460 passer godt til vår bruk. Totalvekten vår overstiger sjelden 35 tonn, og da er det ikke behov for større motor.

Bilen har i hovedsak egen fast sjåfør.

Eek Logistikk AS har sitt hovedkontor på Notodden, og står på proff.no oppført med 59 ansatte. Bedriften hadde i 2022 driftsinntekter på nær 36 millioner kroner, og et resultat før skatt på 1,9 millioner kroner.

Bedriften har totalt 14 lastebiler, hvor 13 er Volvo og en Renault.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125